Нібито міністр закордонних справ України. Одночасно - російський адвокат

20 лютого 2011, 16:14
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
3283

Грищенко виправдовує дії Москви

Минулої п'ятниці глава МЗС України приголомвшив країну тим, що заходився... виправдовувати дії Кремля із закриття Федеральної української національно-культурної автономії та Об'єднання українців Росії (ОУР). Крім того, Грищенко в рожевих тонах описав ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Москві. Там - найщасливіші читачі у світі.

Тому не дивно, що в суботу, незважаючи на вихдіний день, ОУР мусило спростовувати сентенцї російського адвоката, який за сумісництвом працює міністром закордонних справ України.

"Грищенко, цитують його в ОРУ, - заявив: "На жаль, певні претензії російського правосуддя мають юридичні підстави. Зокрема, Об'єднання українців Росії не проводила щорічні збори і відсутні відділення більш ніж у половині суб'єктів РФ, що не дає їй законних підстав вважатися федеральною громадською організацією".

Зазначені твердження є невірними, оскільки статутом ОУР не передбачено проведення ніяких "щорічних зборів". Вищим органом організації є Конгрес ОУР, який проводився, як і положено, 1 раз на 4 роки, між конгресами постійно діючим керівним органом є Рада ОУР, засідання якої проводилися щорічно. Відділення ОУР створено у 45 регіонах Росії з 83, що, як легко підрахувати, складає 54,22 % від загальної кількості.

Крім того, справжня причина намагання ліквідувати федеральні українські організації була чітко названа міністром закордонних справ РФ С.Лавровим - ведення ними "політичної" діяльності.

Не відповідає дійсності твердження міністра і про те, що Бібліотека української літератури в Москві працює у нормальному режимі. Вилучені сервер, вінчестери комп'ютерів, книжки, співробітники не можуть користуватися сучасними інформаційними технологіями, продовжуються їхні допити міліцією, колектив та читачі перебувають у постійній напрузі. Зірвано усталений процес отримування читачами періодичних видань України, що призведе в майбутньому до повного згортання розповсюдження української періодики в Росії.

У виступі міністр ухилився від відповіді на запитання щодо очевидних порушень прав українців Росії - вірних Української православної церкви Київського Патріархату та Української греко-католицької церкви".

В ОУР, наївні, все ще чекають від "Міністерства закордонних справ України та Посольства України в РФ не повторювання тенденційної та інспірованої інформації, а реальних кроків на захист національно-культурних прав української громади".

Шкода, але не дочекаються. Ця влада швидше доведе справу до того, що українці муситимуть вже в Україні утворювати для себе національно-культурну автономію.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.