Маленький принц против Отца всех народов

24 березня 2011, 11:18
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
2137

"Дети должны быть очень снисходительны ко взрослым" Антуан де Сент-Экзюпери "Маленький принц"

 На фоне грандиозных скандалов, сотрясающих до основания украинское общество, история с надругательством над всемирно известным и любимым сказочным персонажем прошла мимо внимания наших правоохранителей, практически не вызвала интереса со стороны СМИ.

Сегодня востребованы другие темы – чем тупее, безобразнее и подлее – тем лучше.

Взять, к примеру, поступок отморозка, взорвавшего в Запорожье памятник величайшему "ироду" всех времен и народов. В течение нескольких недель эта тема была в центре внимания политикума, участников ток-шоу, национальных и региональных газет, интернет-ресурсов и правоохранителей.  

На этом фоне мерзкий поступок вандала, изуродовавшего один из наиболее известных в мире символов добра, мудрости, дружбы, ответственности, верности, чести и любви останется безнаказанным и неосудным.

По словам представителя МВД, памятник "Маленькому принцу" не представлял никакой исторической ценности (по сравнению с памятником Сталину – К.К.) и, поэтому, основание для возбуждения уголовного дела отсутствует.

Прокурору міста Києва Мельнику А.С.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Анатолію Степановичу!

В ході здійснення депутатських повноважень я особисто бачив понівечену скульптуру "Маленького принца", знищену невідомими особами в ніч з 23 на 24 березня 2011 року.Слід зауважити, що вказана скульптура розміщувалася на території Дитячого Ландшафтного Парку на Пейзажній алеї, який був збудований виключно на кошти територіальної громади міста Києва.

Відповідні дії невідомих осіб мають ознаки злочину, відповідальність за який передбачена статтею 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна).

Вважаю, що відповідні прояви вандалізму повинні бути негайно розслідуванні належним чином, за результатами чого винні особи мають понести встановлену законодавством відповідальність.

Я направив депутатське звернення до ГУ МВС України в місті Києві з вимогою проведення перевірки та вжиття заходів щодо притягнення винних в знищенні скульптури осіб до відповідальності та посилення охорони скульптур Дитячого Ландшафтному Парку.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 16, 17 Закону України "Про статус народного депутата України", -

ПРОШУ:

1. Взяти під особистий контроль проведення ГУ МВС України в місті Києві перевірки за фактом знищення скульптури "Маленького принца" в Дитячому Ландшафтному Парку.

2. Вжити заходів щодо належного розслідування та притягнення до відповідальності осіб винних у вказаному акті вандалізму.

3. Про результати розгляду звернення та вжиті заходи, письмово повідомити мене, в строки, передбачені законом.

З повагою, Народний депутат України К.Б. Куликов

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.