Нове призначення Гордієвського В.І. на підставі незаконно отриманого диплому про вищу освіту

06 квітня 2011, 14:07
Власник сторінки
Народний депутат України Голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва у сфері боротьби з організованою злочинністю
0
5120

Депутатське звернення № 182/261 від 06.04.2011р.

ОСОБИСТО!
Президенту України
Януковичу В.Ф.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Про використання колишнім заступником голови Бориспільської РДА Гордієвським В.І. незаконно отриманих дипломів про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи

Шановний пане Президенте!

Дякую Вам за відповідь на моє депутатське звернення № 182/237 від 27.01.2011р., яку я отримав від заступника Генерального прокурора України В.Занфірова за № 0711/1-14967-08 від 21.03.2011р. про перевірку викладених мною фактів використання колишнім заступником голови Бориспільської РДА Гордієвським В.І. незаконно отриманих дипломів про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи.
Змушений вкотре звернути Вашу увагу на те, що Ваші зусилля, спрямовані на посилення ефективності боротьби з корупцією, натикаються на численні перешкоди з боку самих правоохоронних та наглядових органів, які не зацікавлені в повному та всебічному розслідуванні порушених кримінальних справ відносно Гордієвського В.І. та Єгорова Е.О., діями яких Державному бюджету нанесено збитки в особливо великих розмірах.

У відповіді заступника Генерального прокурора України В.Занфірова № 0711/1-14967-08 від 21.03.2011р., зокрема, зазначається наступне:
«Установлено, що Гордієвського В.І. наказом ректора Горлівського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом у жовтні 2005 року зараховано до цього навчального закладу на заочну контрактну форму навчання (четвертий курс) без іспитів, оскільки він пред'явив нотаріально засвідчену копію диплома Українського державного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.
Після закінчення навчання у жовтні 2007 року Гордієвському В.І. видано диплом про вищу освіту за спеціальністю «Фінанси».
За результатами перевірки з цього питання прокуратурою Центрально-Міського району м. Горлівки 15.04.2009 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи за ст.ст.358, 364-367 КК України стосовно службових осіб Горлівського інституту за фактом зарахування Гордієвського В. І. до навчального закладу на підставі п.2 ст.6 КПК України за відсутністю в їх діях складу злочину. Генеральна прокуратура України з прийнятим рішенням погодилась.
Перевірка за фактом використання підробленого диплома про вищу освіту при призначенні у 2007 році Гордієвського В.І. на посаду заступника голови Бориспільської районної державної адміністрації проводилася прокуратурою Київської області. За її результатами 25.09.2008 у порушенні кримінальної справи відмовлено за відсутністю у його діях складу злочину, передбаченого ст.358 КК України.
Зазначену постанову Генеральною прокуратурою України 02.03.2011 скасовано, матеріали направлено прокурору Київської області для організації додаткової перевірки з урахуванням нових фактів, наведених у депутатському зверненні.
Слідчим відділом Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області 15 та 19 березня порушено кримінальні справи за фактами підроблення та використання завідомо підробленого документа за частинами 1, 3 ст.358 КК України. Під час досудового слідства також будуть перевірені обставини здобуття ЄгоровимЕ.О. освіти в МАУП та інших навчальних закладах, використання ним і Гордієвським В.І. підроблених документів про вищу освіту під час призначення їх у 2006 році на роботу у ДП «Управління капітального будівництва», одержання винагороди за працю у Бориспільській районній державній адміністрації, причини зміни Гордієвським В.І. прізвища.
За фактом підроблення диплома спеціаліста Українського державного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова на ім'я Гордієвського В.І. та використання його під час вступу до Горлівського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом Центрально-Міським РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області 18.07.2009 було порушено кримінальну справу за частинами 1, 3 ст.358 КК України, яку скеровано для проведення досудового слідства до ГУМВС України в м. Києві.
У ході досудового слідства з'ясовано, що аналогічний диплом і додаток до нього на ім'я Єгорова Е.О. (колишній позаштатний радник Гордієвського В.І.), надані до Горлівського інституту МАУП, також мають ознаки підроблення.
Проте постанову про порушення кримінальної справи оскаржено адвокатом Гордієвського В.І. до Центрально-Міського районного суду м. Горлівки, який 02.07.2010 її скасував.
У зв'язку з відсутністю на той час достатніх підстав апеляція на рішення суду прокуратурою району не вносилася. У листопаді 2010 року матеріали судом направлені до ГУМВС України у м. Києві.
За результатами додаткової перевірки Шевченківським РУ ГУМВС України в м. Києві 20.02.2011 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю у діях Гордієвського В.І. складу злочину, передбаченого ст.358 КК України.
Прокуратурою м. Києва 18.03.2011 вказане рішення скасовано, матеріали скеровано до Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області для приєднання до кримінальних справ, порушених за фактом підроблення та використання підробленого документа».
Вищенаведені факти вкотре засвідчують наявність корупції в системі правоохоронних органів, оскільки факт використання Гордієвським В.І. незаконно отриманих дипломів про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи беззаперечних і підтверджений документально, а от слідчі органи чомусь різняться в своїх висновках щодо наявності злочину в діях Гордієвського В.І.
Наприклад, прокуратура Центрально-Міського району м. Горлівки чомусь перевіряла наявність складу злочину в діях службових осіб Горлівського інституту за фактом зарахування Гордієвського В.І. до навчального закладу, а от дії самого Гордієвського В.І., яким були подані при вступі завідомо підроблені документи про попередню освіту (до того ж, копії цих документів були ще й посвідчені нотаріально) не викликали у правоохоронців жодних сумнівів щодо їх законності.
Тож, виходить,  що Гордієвський В.І. в очах прокуратури Центрально-Міського району м. Горлівки – невинна жертва обставин? Такий собі, законослухняний громадянин, який завдяки підробленим документам про попередню освіту зміг отримати другу вищу освіту, і завдяки останній фактично «легалізував» своє незаконне право перебувати на керівних посадах у державних органах, чим Державному бюджету завдано збитків на загальну суму понад 50 тис.грн. (посадовий оклад, відпустки, премія, лікарняні, матеріальна допомога)!
Або ж, окремі керівники правоохоронних та наглядових органів не зацікавлені в захисті інтересів Держави, а захищають Гордієвського В.І. та Єгорова Е.О. від порушення проти них кримінальних справ.
Це також підтверджує факт прийняття прокуратурою Київської області 25.09.08р. рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Гордієвський В.І. за відсутністю в його діянні складу злочину, передбаченого ст. 358 КК України. Треба мати не аби який талант, щоб відмовити в порушенні кримінальної справи, і таке рішення виглядало б і законним, і логічним відносно Гордієвського В.І.!
Прокуратура Київської області це явище пояснювала тим, що Гордієвський В.І. при призначенні на посаду заступника голови Бориспільської районної державної адміністрації, диплом про закінчення Українського державного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова серії ЛБ ВС № 104580 не надавав та у своїй автобіографії про його закінчення не зазначав.
Гордієвський В.І. дійсно цього не робив, оскільки при призначенні на посаду заступника голови Бориспільської РДА пред’явив незаконно отриманий диплом спеціаліста Міжрегіональної Академії управління персоналом серії КВ № 35353235, а при складанні автобіографічної довідки вказав дату вступу до навчального закладу 2002 рік та дату закінчення 2007 рік (термін навчання 5 років), чим вчинив обман голови Бориспільської районної державної адміністрації Главаті П.Й. повідомивши останньому неправдиві відомості і приховував відомості про свою освіту. І всі ці факти мною були викладені у попередніх депутатських зверненнях до Генеральної прокуратури України.
Відмова прокуратури Київської області в порушенні кримінальної справи за фактами, викладеними в моїх зверненнях, посилаючись на спотворені формулювання наданої мною інформації, відображає ставлення працівників прокуратури Київської області та Генеральної прокуратури України до виконання своїх обов’язків та захисту інтересів Держави.

Нагадаю, що у відповіді в.о. прокурора Донецької області М.Мичко від 23.02.2011р. № 7/1-6089-09 щодо використання Гордієвським В.І. незаконно отриманих дипломів про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи, було зазначено наступне:
«У ході слідства фактично не встановлено особу, якою підроблені дипломи, та місце підробки, проте достовірно встановлено, що Гордієвський В.1. та Єгоров Е.О. використали завідомо підроблені документи, які надали їм переважне право на отримання другої вищої освіти».

Довожу до Вашого відома, що зволікання Генеральної прокуратури України щодо прокурорського реагування на повідомлення про вчинення злочину Гордієвським В.І. дозволило останньому отримати призначення на посаду начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області, де він на даний час незаконно працює та незаконно отримує відповідну заробітну плату, оскільки згідно з чинним законодавством однією з умов призначення на керівні посади в органах державної влади є наявність вищої освіти. Призначення на зазначену посаду Гордієвського В.І. відбулось за тією ж самою схемою: подання Гордієвським В.І. документів про свою другу вищу освіту без надання інформації про базову вищу освіту, якої він не має взагалі.
Таких наслідків вдалося б уникнути, якби правоохоронними органами своєчасно, неупереджено та кваліфіковано було проведено перевірку, порушено кримінальні справи, внесено протести та приписи щодо анулювання незаконно отриманого Гордієвським В.І. диплому спеціаліста Міжрегіональної Академії управління персоналом серії КВ № 35353235, та притягнуто Гордієвського В.І. до встановленої законом відповідальності.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 16, 17, 19 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас доручити:
1. Прем’єр-міністру України – перевірити обставини призначення  Гордієвського В.І. на посаду начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області та надати мені копії документів про вищу освіту, а також копію особової картки (форма «П-2ДС»), які були подані Гордієвським В.І. до відділу кадрів Служби автомобільних доріг в Одеській області. Розглянути відповідність займаній посаді Гордієвського В.І.
2. Генеральному прокурору України – перевірити обставини призначення  Гордієвського В.І. на посаду начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області, приєднати документи, подані ним при призначенні до відділу кадрів, до порушених кримінальних справ. Вжити заходів щодо анулювання незаконно отриманого Гордієвським В.І. диплому МАУП серії КВ № 35353235. Вжити заходів щодо відшкодування збитків Державному бюджету, нанесених протиправними діями Гордієвського В.І.

Розгляд депутатського звернення прошу Вас взяти на особистий контроль і доручити Прем’єр-міністру та Генеральному прокурору України повідомити мене про вжиті заходи реагування.

Додаток: на 2 арк.

З повагою,


Народний депутат України                                                    
Г.О.Омельченко


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Єгоров,Гордієвський,підроблені дипломи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.