30 секунд

26 квітня 2011, 10:16
Власник сторінки
0
1585

Ви колись замислювались, що можна зробити за 30 секунд?

3 рази кліпнути? Зробити 15 видихів? За 30 секунд  ви можете почути 30 ударів серця. Можете налити собі чашку кави і зробити перший ковток. Приблизно 30 секунд пройшло  з моменту початку експерименту 26 квітня 1986 року на 4 реакторі Чорнобильської АЕС. За 30 секунд реактор закипів і зірвався.

25 років поспіль ми намагаємося виправити наслідки того, що відбулось за 30 секунд.  Вже встигли вирости діти, яких, слава Богу, змогли народити після цієї трагедії.  Але, впевнений,  ці діти, які вже завтра будуть в тому числі і відповідати за безпеку держави,  зовсім не уявляють наскільки руйнівною та страшною була ця трагедія. Їх знання та усвідомлення Чорнобиля обмежуються хіба що документальними фільмами, які щороку приурочують до 26 квітня.

Чорнобиль – це смерть, що завжди поруч. Це вічна пам‘ять про людський подвиг та людську фатальну безвідповідальність та безумство. Це розуміння, що протягом секунди може змінитись світ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.