Just as planned

21 січня 2012, 11:35
Власник сторінки
Голова Державної податкової служби України
0
3809

Заходи для наших ВІП-платників здійснюються для того, щоби стимулювати їх працювати в Україні, інвестувати в Україну та прибутки свої залишати тут

Цього тижня мав зустріч із керівництвом «АрселорМіттал» - нинішніми власниками «Криворіжсталі».

Перше, з чого інвестори почали розмову - висловили бажання перейти на обслуговування до національного офісу для великих платників.

Логічно, адже із 30 країн – членів ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку) такі спеціальні підрозділи або навіть окремі структури із окремими сервісами має 21 країна. Мабуть, це ж не просто так?

 Отже, «дорожня карта» на найближчий час така. Зараз всі спеціалізовані інспекції з обслуговування великих платників підпорядковані центральному апарату. Згодом – запровадження єдиних стандартів та методології. Фінальний етап – створення національного офісу в Києві.

 Офіс працюватиме за принципом «єдиного вікна» - тобто, з іншими департаментами платники взагалі контактів не матимуть. В Єдиному офісі їм буде запропоноване найкраще обслуговування, найновіші сервіси тощо.

 Я вірю, що вихід на новий рівень якості обслуговування платників сприятиме тому, що вони зі свого боку відмовляться від сумнівних схем. Бо податкова служба продовжує відстоювати принципову позицію - точка центру прибутку має залишатися в Україні, а не на Кіпрі чи в інших офшорах.

 Той таки «Арселор» за минулий рік податкові відрахування збільшив в півтора рази – до 4,5 млрд. Зауважу, що без жодного тиску з боку податкової!

 Тому маю підстави стверджувати, що ми – на вірному шляху.

 Те ж саме кажуть і експерти з Департаменту фінансів МВФ. Вони вважають, що створення Єдиного офісу сприятиме зниженню корупції у податковій сфері, поліпшить процедуру адміністрування платежів великих підприємств, зокрема – щодо ПДВ (мабуть, найболючіше питання).

 До речі, про ПДВ. Колись писали в пресі, що податківці начебто умисно дискримінують «Арселор», не повертаючи ПДВ. Насправді відшкодування їм зросло вчетверо – до 3,2 млрд. грн. Окрім того, минулого року на чверть зменшився й залишок невідшкодованого ПДВ цій компанії.

 Така сама ситуація в фіксується й в цілому по країні - невідшкодовані залишки скоротилися на дві третини – з 11,1 до 4,6 млрд. грн.

 P.S. Сподіваюся побачити від бізнесу кроки назустріч у відповідь. Всі зазначені заходи для наших ВІП-платників здійснюються для того, щоби стимулювати їх працювати в Україні, інвестувати в Україну та прибутки свої залишати тут.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.