"Зіркова" агіткоманда О. Попова зраджує киян

22 травня 2012, 00:52
Власник сторінки
0
3144

Тепер відданими промоутерами сумнівних ініціатив влади стали україномовні зірки шоу-бізнесу та герої України.

Гуляючи містом зупинилася на місці… Від несподіванки побачити щасливе обличчя співачки Руслани на плакаті з закликом «ЗА перший референдум киян!»

На тому ж плакаті повідомляється, що, нібито, проект Генплану гарантує киянам 20-ти відсоткове збільшення парків, бульварів та скверів… Більш того, виявилося, що плакати з аналогічним закликом, підкріплені зображеннями Олега Скрипки та інших відомих людей, маючих певний кредит довіри киян, рівно як і не дуже відомих, але з орденами «герой України» на грудях, з’явилися у багатьох куточках Києва. Хоч будемо тепер знати своїх «героїв» в обличчя!

 Шановні панове українські співаки, герої та інші поважні особи! Перш ніж брати на себе відповідальність промотувати нам чергову ініціативу київської влади й віддано за неї агітувати власним обличчям та своєю репутацією, будьте так ласкаві поцікавитися:

  1. хто та навіщо створив проект генерального плану до 2025р., у той час коли існує чинний генеральний план до 2020р. (й вже скоро прийде час розробляти черговий план на наступні 20 років)?
  2.  чому кияни активно виступають проти нового генерального плану до 2025р., називаючи його злочинним?
  3. що це за «перший київський референдум» і навіщо влада, не шкодуючи зусиль та грошей, так активно нав’язує його мешканцям нашого міста? І тепер це робить, навіть, з вашою допомогою… 

Якщо ви, справді, бажаєте знайти відповідь на перелічені запитання, я вам трошки допоможу (звісно, з щирою надією, що ви зрозумієте, що робите й знайдете можливість донести вашу позицію до киян, яких, мабуть, ввели в оману ці яскраві агітаційні плакати з вашими зображеннями): ось стисла інформація по кожному питанню.

1. Проект Генерального плану м. Києва до 2025р. – черговий «подарунок» киянам Л. Черновецького, замовлений з метою легалізації земель, протиправно та всупереч діючому генплану до 2020р. відчужених КМДА та Київрадою, за весь час керування О. Омельченка - Л. Черновецького (а зараз – ще і за період О. Попова).

2. Проект нового Генплану передбачає тотальну забудову, у тому числі історичного центру, зелених та прибережних зон (з порушенням чинного законодавства, та ігноруючи чинний Генплан до 2020р.) й може бути охарактеризований як план існуючого міста без концепції й перспективи розвитку, без проведення жодних належних досліджень, відповідної інвентаризації земель, аудиту того, що було зроблено попередниками, необхідних розрахунків й відсутності об'єктивних матеріалів для таких розрахунків (достовірних даних щодо кількості населення м. Києва, тощо). Крім того, зазначений план замовлений за процедурою закупівлі «у одного учасника», тобто без оголошення відкритих торгів (що, звісно, викликає сумнів у професіоналізмі розробника). Найбільш страшна річ для киян – після прийняття нового Генерального плану можна забути про повернення величезної кількості протиправно захоплених земельних ділянок та будівель (навіть, по матеріалах, які заходяться у судах)

Якщо, зараз, кияни не знають яку «гарячу точку» захищати першою, то, після прийняття нового Генплану, у них більше така проблема не виникне: всі забудови будуть відбуватися чітко у відповідності до Генерального плану м. Києва до 2025р., який мешканці столиці самі ж і підтримали на «першому київському референдумі»
 

3. Перш ніж проводити «перший референдум киян» київській владі потрібно було запитати мешканців столиці, чи вірять вони, що механізм проведення так званого «референдуму» й підрахунку голосів зможе забезпечити достовірний результат (відмінний від очікувань влади?). Звісно, міський референдум – чудовий шлях дізнатися думку городян, але виключно в демократичній державі. Поки Україна не усвідомить, що таке верховенство права й не забезпечить прозорості системи, про жодні референдуми не може йти, навіть, мова. В теперішніх умовах, референдум пройде так само як процес створення ініціативних груп щодо його проведення й маніпулювання із збором підписів. На «жахливо таємні» збори допускали лише певних людей за певним списком (переважно пенсіонерів, більшість з яких і гадки не мали навіщо запрошені), а голоси рахували як вважали за потрібне.

Крім того, організаторам зазначеного «заходу» варто було б поцікавитися, які саме питання кияни бажають винести на референдум замість їх цинічного нав'язування. Але ж влада чітко знає, на які питання пенсіонери та бюджетники (основна цільова аудиторія) нададуть позитивну відповідь...

 Ось ці «хітові» супер-запитання:

Чи схвалюєте Ви обов'язкове включення до щорічного бюджету м. Києва надання адресної матеріальної допомоги пенсіонерам та надбавок працівникам бюджетної сфери столиці?

 Коментар. Навряд чи цільова аудиторія відмовиться від додаткових грошових виплат, але незрозуміло, хто саме буде визначати адресат цієї допомоги та за якими критеріями? Певно, що пан Попов, але вже у якості мера, разом з Київміськрадою (бо це входить до компетенції останньої). Якщо бюджет дозволить…

 - Чи схвалюєте Ви створення у Києві підлеглої міській громаді муніципальної міліції, що має забезпечувати порядок у місті та безпеку жителів?

 Коментар. Невже наша міліція недостатньо нас «береже» за гроші платників податків, що необхідно створити нову армію утриманців, підпорядкованих незрозуміло кому (хто саме представлятиме «міську громаду») та на підставі чого?

 Чи схвалюєте Ви базові проектні рішення нового Генерального плану м. Києва?

Коментар. Цікаво, а чи мешканці столиці мають чітке уявлення про Генплан або колись бачили «базові проектні рішення нового Генерального плану м. Києва» та чи намагалися перевірити наскільки відповідають дійсності наведені показники (особливо, це стосується пенсіонерів)? Дійсно, це «найкраще» питання для «першого референдуму киян», яке доречніше було б поставити експертам.

Навіть, якщо більшість пенсіонерів та працівників бюджетної сфери відмовиться схвалити новий Генплан, а голосування відбудеться максимально прозоро, киянам не варто хвилюватися: результати референдуму влада, у будь-якому випадку, може приймати або не приймати, на власний розсуд. А поки вона з захопленням "грає в демократію", "імітуючи" величезну зацікавленість думкою мешканців столиці...

То, шановні панове українські співаки, герої та інші поважні особи, визначтесь, будь-ласка, чи досі ви «ЗА перший референдум киян»?  Може, краще порекомендуєте київській владі провести аудит виконання чинного Генплану до 2020р. (з подальшим притягненням до відповідальності винних осіб й поверненням всіх протиправно відчужених об’єктів у власність громади міста) та порадите припинити створювати «кишенькову» громадськість й виступите за поновлення місцевого самоврядування

Бо кияни мають добру пам'ять і, як ви можете пригадати з досвіду минулих років, навряд чи пробачають зраду…

P.S. Крім того, у Вас є чудова можливість, розібравшись у запропонованому питанні, відвідати Друге Всеукраїнське «Київське Віче» (24 травня, з 12.00 до 14.00, вул. Хрещатик, 36, біля будинку КМДА) й виступити перед мешканцями Києва, вже на боці киян) 

Щиро вас запрошуємо! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.