Відкриття Америки

06 липня 2012, 08:10
Власник сторінки
музикант
0
1686
Відкриття Америки

В Америці я вдруге. Минулого року їздив туди з сольними концертами вітати Український пласт Америки зі 100-річчям, та виступав на "Союзівці", чудовому "містечку" в горах штату Нью-Йорк.

Відкрив для себе багато цікавої інформації, зустрів фантастичних людей, сходив в Metropolitan Museum. Цього року, вже разом з "МАНДРАМИ" ми відкрили Америку вдруге. Два незабутні концерти на Оселі СУМ (Спілка Української Молоді) в містечку Елленвіл та зустріч зі старим, київським другом та колегою Антоном Трофімовим, арт-фотографом та режисером перших "мандрівських" кліпів, що вже 10 років живе в Нью-Йорку, відкрили мені очі на багато речей. Мені стало зрозуміло, чого ми, українці, можемо бути успішними і жити повноцінним, реалізованим життям за кордоном, в країнах де існує нормальна, "несовєтьська" ментальність. Де існує нормальна державна система і повага до Людини, де демократія - не пустий звук, а основна домінанта і складова життєдіяльності суспільства. Де патріотизм і культура - це велика цінність, а патріоти та люди культури грають велику і важливу роль в житті та історії своїх країн. Де навіть іноземці, якщо вони є активними, працелюбними і наполегливими мають шанс досягти будь-якої своєї мети і особистої та фінансової свободи. Життя -реальна річ, і головних цінностей власне є три - сама Людина, її фізичне та психічне Здоров'я і Час. Ці базові цінності випливають з однієї самої важливої - Поваги до Особистості. Саме цієї Поваги до Людини не існує в майже усіх пострадянських країнах, де людина завжди розглядалась лише як гвинтик, ресурс, рабська сила, створена для обслуговування системи. Система ж в свою чергу була створена для облуговування невеличкої касти "комуністичної еліти", яка харчувалася енергією та життями мільйонів людей, яким не пощастило народитися в більш благословенних місцях планети. Цим мільйонам людей не пощастило перемогти Зло, їм бракувало непримиренної рішучости в боротьбі за власну свободу і щасливе життя. Бо щоб Жити, а не жевріти - треба боротися! Історія Америки, країни емігрантів - дуже непроста, сповнена боротьби і пристрастей, війн, фінансових злетів та падіннь, вчить цієї рішучості та вселяє певну віру в Людину як Цінність. Українці, які живуть цілими поколіннями в Америці та Канаді, добре знають і люблять свою мову, вивчають та підтримують рідну культуру та історію, беруть активну участь в політичному та економічному житті в самій Україні, куди їздять як спостерегачі на вибори та інвестують в Україну. Так само вони є цінними людьми та громадянами для своєї другої Батьківщини. Молоді люди українського походження мають вишкіл та табори, де вчаться українських традицій, мови, історії, музики та танців. Також співаючи пісень, які пишу я. В мене це вселяє велику Надію! І я вдячний Богу і Людям за те що так є.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.