Хто хоче ліквідувати Інститут археографії та Інститут сходознавства?

30 жовтня 2013, 15:34
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
678

Занепокоєний інформацією про майбутню ліквідацію Інституту української археографії та джерелознавства та Інституту сходознавства, сьогодні я завітав на Президію Академії наук.

Занепокоєний інформацією про майбутню ліквідацію Інституту української археографії та джерелознавства та Інституту сходознавства, сьогодні я завітав на Президію Академії наук.

Питання було відкладене і сьогодні не розглядалось.

Цілком можливо,що відтермінування було спричинено і інтересом громадськості до цього питання(зокрема був влаштований і пікет працівниками цих інститутів).

В той же час ніхто не гарантує,що невдовзі знову питання про ліквідацію інститутів не буде поставлене на порядок денний .

Для чого це робиться-питання без відповіді.

Може комусь до вподоби приміщення в центрі(вул.Трьохсвятительська), може хтось хоче зменшити бюджет на одних інститутах, і перекинути кошти на інші. А може комусь не до вподоби "Літопис УПА", який видає інститут археографії.

В будь-якому випадку, питання намагалися вирішити кулуарно і це не вдалося(поки що).

А саме засідання Президії Академії наук справило двоїсте враження.

З одного боку, інтелектуальний "цвіт нації", а з іншого боку доводилося слухати дифірамби російському чиновнику Глазьєву, якого дехто з академіків не давав піддавати критиці за його некоректні спічі на адресу української сторони , натомість пропагуючи як "видатного економіста".

Після завершення засідання Президії я підійшов до Президента АН України Бориса Патона і висловив занепокоєння планами закриття інститутів.

Звертаюсь до громадськості, тримати ситуацію в Академії Наук під контролем.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.