Відкритий лист володарям крупних українських капіталів

01 березня 2014, 18:42
Власник сторінки
0
401

Потрібні Ваші спільні слова і дії, що демонструють Вашу єдність з Майданом, народом у прагненні до сильної, незалежної, цілісної України, що Ви готові внести свій вклад в досягненні цих цілей.

Панове!

Україна може бути ввергнута в хаос і розділена. Вартість активів при тому різко зменшиться, а  згодом і їхні фізичні  розміри   у кожного з Вас. Це не може радувати ні Вас, ні українських громадян.

 Висловлені деким з Вас думки про сильну, незалежну і цілісну Україну давали надію, бо це думки людей масштабу країни.   Підтримка цілісності країни відповідає  прагненням абсолютної більшості її  громадян. Цього прагне Майдан, а точніше повсталий проти кримінальної влади народ і Сходу і Заходу України,  і Криму також.

Проте у своїх діях останнього часу  Ви не змогли втриматися на цьому високому, загальноукраїнському  рівні  і   опустилися на  рівень, на якому ви звикли приймати рішення і діяти, – рівень окремого інтересу. Це торкається і затримки Януковича,  керівників відомих міністерств і відомств, яким дозволено було зникнути. Тепер північний сусід використовує ці помилки. Це торкається і формування слабкої нової влади, відмовившись від використання всього наявного професійного потенціалу, який є в Україні. Це загрожує тій самій цілісності країни, якої ми всі  разом з Вами прагнемо. Ви частина країни, а думали, як щось чуже і відокремлене від неї.

Труднощі перед країною неймовірні, війна на порозі. Але Україна ще може їх подолати, якщо об‘єднається.    Майдан, влада, народ, олігархи – це не щось відокремлене одне від одного…  Це  органи  одного організму, який називається – Україна. Представники різних цих органів вже проявили здатність думати і діяти  на рівні інтересів цілого – країни. Але окремо. Не разом. Не узгоджено.

Ми бачили   жертовність  героїв Майдану задля України в боротьбі зі зло-чинцями  у владі, бачили реалізовану волю Майдану у відновленні вкраденої Януковичем Конституції. Ми бачили прояви Вашого інтересу у збереженні цілісності України: у поведінці народних депутатів та керівників місцевих органів влади, що належали до Партії Регіонів. Це проявилося і в поведінці ЗМІ.

 Дієва, функціональна суспільна єдність може постати лише на ПРАВДІ, розуміння чого було проявлено також і з Вашого боку.

  Якщо в Україні оперативно вдасться консолідувати наявні волю, інтелект, інформаційні і матеріальні ресурси на збереження цілісності і незалежності України; консолідувати можливості Ваші, Майдану, народу, влади, - то держава дасть гідну відповідь на виклик історії. Так народжуються,  постають сильні держави.

Потрібні Ваші спільні слова і дії, що демонструють Вашу єдність з Майданом, народом у прагненні до сильної, незалежної, цілісної України, що Ви готові внести свій вклад в досягненні цих цілей. Це потрібно нам, нашому спільному дому. В цьому я бачу гарантію недопущення хаосу в країні і  можливості для підтримки нашої держави  дружніми країнами.

 Нам потрібно зшити Україну, стати на ноги, керуючись Божими настановами. Потім, після становлення суб’єкта міждержавних  відносин, будемо думати і говорити про інтеграційні процеси.

 Олександр Сугоняко                            1 березня 2014 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.