Золота лихоманка

15 серпня 2011, 14:50
Власник сторінки
Председатель Правления АО "ЭРДЭ БАНК"
0
1108

Зазвичай тихий та спокійний липень виявився надто «спекотним» для фінансового ринку. Події, що відбувались протягом липня-серпня схвилювали всіх інвесторів. Причин для дискусій було більш ніж потрібно: ліміт держ. боргу США, зниження рейтингів США, підв

Однак хочу акцентувати увагу читача на аномальному рості ціни на золото і відповідно встановленні чергового історичного максимуму.
 
Останні чотири тижні даний метал стрімко росте і даний ріст склав 18% (03.07.11р. ціна унції складала 1487 дол., станом на 10.08.11р. ціна скала 1760 дол.), що в річному вимірі складає понад 200%! Дехто з аналітиків цю ситуацію вже назвав «поверненням золотої лихоманки».
 
На даний момент експерти сходяться тільки в одному – золото буде і далі рости. Існують прогнози, що  ціна золота перевищить 2000 дол. за 1 унцію.
 
Факти говорять самі за себе:
  • За останні п'ять років золото мало середньорічні темпи зростання 23%!
  • Наявність великих золотих резервів у центробанків є гарантією, що різке падіння цін на золото в найближчому майбутньому не відбудеться.
  • Багато іменитих інвесторів, наприклад Джорж Сорос серед сфер для інвестицій, крім нафтової та  газової промисловості, обрав золото! Цікаво, що уряд Китаю останній рік теж активно скуповує даний дорогоцінний метал.
 
Наш банк також надає послуги з операцій з банківськими металами, а найближчим часом наші клієнти зможуть відкривати і депозити в золоті. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: банки,золото,финансы,драгоценные металлы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.