Новорічні подарунки від закону "Про захист персональних даних"

19 декабря 2011, 16:43
Економіст
0
3135
Новорічні подарунки від закону  Про захист персональних даних

Звернення до Верховної ради України та Прем’єр-міністра України

Голові Верховної ради України
ЛИТВИНУ В.М.

Прем’єр-міністру України
АЗАРОВУ М.Я.

Всеукраїнська громадська організація «Союз захисту підприємництва» звертається до Вас з проханням захистити права та інтереси підприємництва, що можуть бути порушені внаслідок набрання чинності Законом України «Про внесення змін в законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних » у існуючій редакції з 1 січня 2012 року.

Вважаємо, що введення в дію вказаного закону неминуче призведе до ускладнень у взаємовідносинах як між самими суб’єктами господарювання так і з найманими працівниками. 

Водночас, встановлені законом величезні адміністративні штрафи до 17 000 гривень за ухилення від державної реєстрації бази персональних даних; недодержання встановленого порядку захисту персональних даних у базі персональних даних та за невиконання вимог посадових осіб Державної служби України з питань захисту персональних даних щодо усунення порушень законодавства про захист персональних даних створять додаткове навантаження на бізнес у вигляді значного ускладення ведення бухгалтерського обліку та додаткових контрольних перевірок з боку державних органів.

При цьому, ВГО «Союз захисту підприємництва» висловлює особливе занепокоєння з приводу підвищення кримінальної відповідальності вигляді позбавлення волі за поширення конфіденційної інформації про особу, адже в нинішніх умовах, це безперечно стане додатковим стимулом для корупційних зловживань з боку перевіряючих органів.

З урахуванням викладеного, просимо Вас переглянути в бік зменшення розміри штрафних санкцій для посадових осіб і громадян суб'єктів підприємницької діяльності, пересічних громадян за порушення законодавства про захист персональних даних;

- зняти кримінальну відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних;

- переглянути термін запровадження з усіма змінами Закону України від 02.06.11 р. № 3454-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних" з 01.01.2012 року на 01.01.2013 рік".

 
З повагою,
 
Голова
ВГО «Союз захисту підприємництва»                                                                              С. Доротич
Рубрика "Я - Корреспондент" является площадкой свободной журналистики и не модерируется редакцией. Пользователи самостоятельно загружают свои материалы на сайт. Редакция не разделяет позицию блогеров и не отвечает за достоверность изложенных ими фактов.
РАЗДЕЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: статистика,Верховный Совет,предприниматели,предприниматель,Україна,бізнес,податки,підприємець,підприємництво,прем'єр-міністр,бізнесмени
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.