Чи є поділ українців метою політиків?

11 травня 2012, 07:59
Власник сторінки
0
1036

Коли політики йдуть на вибори і їм немає що сказати, вони починають створювати штучні конфлікти, акцентувати увагу на проблемах, які, якщо і мають відношення до реального життя, то дуже віддалене.

Мова, історія, НАТО – в хід йде багато сюжетів, але є підстави сподіватися, що цього разу розділити українців не вдасться. 

Не буду говорити про всі верстви і прошарки населення, скажу лише про малий і середній бізнес, проблемами якого займаюсь. 

2010 рік, Податковий майдан. Коли виникла загроза скасування спрощеної системи оподаткування і без роботи могли залишитися мільйони людей, до Верховної Ради України протягом чотирьох місяців виходили  представники всіх без виключення областей. Миколаїв, Хмельницький, Луганськ, Черкаси, Чернігів та багато інших міст і містечок… В Миколаєві одночасно вийшло на площу понад 10 тисяч людей.  Ніхто з нас не думав, за кого голосував на виборах. Спільна загроза об’єднала усіх і не потрібно було ні партійних стягів, ні грошей, щоб люди самоорганізувалися і сказали категоричне «ні» планам знищити можливість легально займатись власною справою. 

2010 – 2012 рр, зниження реальних доходів населення, відсутність покращення умов для розвитку малого і середнього бізнесу. Розмови про те, що дерегуляція проведена і дуже швидко буде подолана корупція, а створити свою справу стане простіше, ніж сходити в сусідній магазин за хлібом, все ще залишаються розмовами. Реальних кроків в цьому напрямку дуже мало, а корисних для підприємців взагалі немає. Весь цей час ми воююємо з ініціативами – запровадити додаткове регулювання у внутрішній торгівлі, ввести обов'язковий бухгалтерський облік для фізичних осіб, запровадити касові апарати, підвищити штрафи, збільшити плату за землю, ввести додаткові платні дозвільні документи. Як наслідок, малий і середній бізнес ще більше консолідується. Звідки б не був підприємець, з Донецька чи Львова, з Криму чи Сум, проблеми в нього одні і ті ж. І якщо раніше підприємці намагались вирішувати свої проблеми самостійно, то сьогодні є розуміння, що наша сила – лише в об’єднанні. Більше того, ми не тільки захищаємо своє сьогодення, ми налаштовані формувати і своє майбутнє, разом.

Тепер зіграти на протиріччях буде складніше. Скільки не роздмухуй тему мови чи історії, а коли тобі не дають заробити гроші чесною працею, ти навряд чи будеш грати в гру, яку тобі пропонують політики. 

То ж якщо головною метою політиків не є розділ українців і України, то їм слід сьогодні на вибори йти не з гаслами про кращих і гірших, а з конкретними кроками по створенню країни з такими умовами життя, де хочеться жити, де не треба боятись міліції, де немає корупції, де державний службовець не забирає, а допомагає, де безпечно та комфортно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.