Резонанс у галереї: Марчук показав киянам інший світ

20 вересня 2012, 16:48
Власник сторінки
Галерист
0
3274
Резонанс у галереї: Марчук показав киянам інший світ

Жоден відвідувач нової виставки пана Марчука у нашій галереї не лишається байдужим. Когось нові картини вражають, когось дивують, когось шокують і лякають

На відкритті у галереї вже не було вільного місця, а люди все приходили. «Погляд у безмежність» - десятий космогонічний цикл робіт Івана Степановича викликав небувалий ажіотаж. І це не дивно, бо такого не побачиш більше ніде у світі. Сам автор називає новий стиль абстрактним сюрреалізмом.

Пан Марчук охоче давав інтерв’ю журналістам, щиро і безпосередньо спілкувався з прихильниками творчості. Особливу увагу, як завжди, приділяв жінкам. Важко й повірити, що цей доброзичний простодушний чоловік – визнаний у всьому світі геній, перед яким схиляють голови імениті мистецтвознавці Заходу.

Унікальний задум експозиції – у розміщенні картин. Роботи дотикаються одна до одної, ніби кадри кінострічки. Таким чином досягається стереоефект. Новий фантастичний світ ніби летить на глядача і поглинає його у свій вир. У образах гості вбачають  і біблійські сюжети, і інопланетних створінь, і уламки космічних кораблів. 

Та Іван Степанович зазначає, що його картини позитивні, бо й він сам позитивний. Розповідає,  що  пробив головою небо, побачив там цілий світ, порізав його на шматочки і втілив на полотні. Назв  у  робіт немає, бо всі картини є частинки одного цілого, безмежної іншої реальності.

Головний принцип творчості Івана Марчука – винаходити щось абсолютно нове. Тому можна з впевненістю говорити, що гості виставки стали свідками  зародження нового напряму у живописі.


Окрім новаторства у роботах досягнута найвища технічна майстерність – коли не видно мазків, і картина здається принтом, фотографією.

Та що словами намагатись передати те, що треба бачити і відчувати. Завітайте до галереї і переконайтесь у всьому на власні очі.  А поки пропоную фото звіт з відкриття виставки.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.