Відкрилась нова виставка Tenderness Бориса Буряка

29 листопада 2012, 17:17
Власник сторінки
Галерист
0
1620
Відкрилась нова виставка Tenderness Бориса Буряка

"Люди соромляться цього почуття, приховуючи його під залізним панциром цинізму", - вважає художник.

Борис Буряк з новою виставкою «Tenderness» , що відкрилась у нас в галереї, створив суцільну атмосферу ніжності. Пан Буряк показав глядачу речі, що нині в дефіциті: естетику, високу майстерність і одну з найтонших вібрацій світу.   


Зараз байдужість та емоційна ізоляція – головний спосіб захисту і виживання. Насправді ніжність – то м’яка, пластична сила, що наповнює нашу реальність. Але щоб її відчути і впустити в себе, треба бути сміливим.

Втрата чуттєвості та естетики стосується і зокрема сучасного мистецтва. Contemporary art, піднімаючи найгостріші соціальні питання, все частіше виглядає агресивним, карикатурним, а іноді просто вульгарним.

 «Часом виходиш з виставки і таке відчуття, що відро помиїв на тебе вилили», – розповідає один мій знайомий колекціонер.

У технічному плані теж  відбувається своєрідна підміна професійного якісного  живопису на так звану концептуальність. Тобто, якщо раніше художник мав довгі роки вчитись майстерності, потім ще довгі роки шукати власний стиль, то зараз це все не обов’язково. «Ти можеш насипати глини, встромити туди палицю. На городі це – опудало, а в залі – концепція »,  – жартує Іван Марчук.

Contemporary повинно бути. Це рефлексія того, що відбувається зараз.   

Але  є мистецтво, що базується на рефлексії вічності. Саме до нього відноситься творчість Бориса Буряка, що дарує світло навіть у сірі грудневі дні.


Сподіваюсь, гості моєї галереї знатимуть, що робити з тією лавиною ніжності, яка підхопить їх після відвідання виставки)



Пан Буряк один з тих небагатьох сучасних художників, який здобув популярність не епатажем чи скандалом, а саме творчістю




Мистецтво Бориса Буряка вже давно підкорило Європу. Вже кілька десятиліть його роботи виставляються у галереях Франції, Бельгії, Австрії, Італії та Німеччині. Серед палких прихильників творчості пана Буряка не тільки перші обличчя України, а й австрійська баронеса Крістіне Шонборн та англійський лорд сер Ендрю Філдінг.


Зазвичай скупий на компліменти пан Марчук схвалив виставку і заприятелював з автором


Один з шанувальників творчості Бориса Буряка – Олександр Богуцький, гендиректор компанії ICTV, особисто відвідав відкриття


Фома з гурту «Мандри» за рівнем енергетики та силою враження порівняв «Tenderness» з виставкою Шагала

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.