Німецько-Український фонд підписав угоду про співробітництво

26 вересня 2017, 16:39
Власник сторінки
0
20
Німецько-Український фонд підписав угоду про співробітництво

Німецько-Український фонд підписав угоду про співробітництво з Харківською облдержадміністрацією та Асоціацією приватних роботодавців

22 вересня 2017 року в рамках роботи IX щорічного міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», Німецько-Український фонд (НУФ), Харківська облдержадміністрація та Асоціація приватних роботодавців Харківської області підписали тристоронню Угоду про співробітництво в сфері підтримки фінансування та розвитку малих та середніх підприємств (МСП) Харківської області. Домовленість забезпечить реалізацію спільних заходів з покращення доступу МСП до фінансування, а також із запровадження механізму компенсації процентних ставок.

На форумі у Харкові в.о. керівника НУФ Валерій Майборода презентував доповідь про нову програму НУФ з підтримки фінансування інвестиційних проектів МСП. Вона впроваджується завдяки спільним зусиллям Уряду Німеччини, який надав НУФ позику через Німецький банк розвитку KfW в розмірі 10 млн євро, та Європейського Союзу, який під зазначену позику надав фінансову допомогу в розмірі 5 млн євро для компенсації валютних збитків. Також до нової програми НУФ долучилась Київська міська державна адміністрація, яка буде надавати компенсацію процентних ставок за кредитами МСП, наданими банками-партнерами НУФ.

Таким чином, завдяки об’єднанню зусиль і прагнень міжнародних та національних партнерів вдалось створити привабливу кредитну програму, яка сприятиме інвестиційній активності МСП, розвитку національного виробництва та створенню робочих місць в Україні.

«НУФ прагне поширити досвід співпраці з Київською міською держадміністрацією з компенсації процентних ставок за кредитами МСП на всі міста та області України. Підписана Угода про співробітництво — це перший важливий крок на шляху до спрощення доступу МСП до фінансування їх інвестиційних проектів», — зазначив Валерій Майборода.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична підкреслила, що підписання Угоди забезпечить створення передумов для розвитку підприємництва в Харківській області. В довгостроковій перспективі програма підвищить привабливість бізнесу для інвесторів, сприятиме налагодженню взаємодії з місцевою владою та, як наслідок, забезпечить зростання секторів економіки, в яких працює цей бізнес.

Президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак зазначає, що співпраця з Німецько-Українським Фондом в такому форматі сприятиме збереженню та створенню офіційних робочих місць.

З 1996 року НУФ займається безпосередньою та опосередкованою підтримкою малого й середнього бізнесу в Україні. За цей час було профінансовано понад 162 тис. кредитів МСП на загальну суму близько 750 млн. євро. Підписана Угода про співробітництво сприятиме відновленню кредитування МСП в Харківській області та зростанню їх інвестиційної активності.

Міжнародний економічний форум у Харкові проводиться щорічно з 2009 року. Його мета — пошук механізмів виходу із світової економічної кризи, а також вивчення нових можливостей для бізнесу. Останні три роки цей захід приваблює все більше представників влади, підприємців та інвесторів не тільки з України, а й з інших держав. Органи місцевого самоврядування констатують, що Форум став головною подією економічного життя в країні. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.