ПРОЕКТ ЄВРОПА. РЕЦЕПТ НА НАСТУПНІ ДЕСЯТИЛІТТЯ.

18 вересня 2017, 10:19
Власник сторінки
0
77
ПРОЕКТ ЄВРОПА. РЕЦЕПТ НА НАСТУПНІ ДЕСЯТИЛІТТЯ.

ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ

         "Проект Європа. Рецепт на наступні десятиліття" – під таким гаслом у польському місті Криниця-Здруй відбувся Економічний форум – найбільший у Центральній та Східній Європі, інформує незалежне угорське видання  Hetedhethatar (http://hetedhethatar.hu/hethatar/?p=47870). І що дуже важливо – з минулого року особлива увага форуму була присвячена саме Україні.
Від самого початку захід задумувався як міжнародний проект, спрямований на стимулювання співпраці країн Центральної та Східної Європи. Конференція мала полегшити економічні контакти, сприяти європейській інтеграції та створити додаткові можливості для діалогу і обговорення цікавих і актуальних тем. Україна була одним з найважливіших партнерів і учасників Економічного форуму в Криниці.
        У дебатах форуму брали участь президенти і глави урядів, провідні політики регіону, міністри, комісари ЄС, парламентарі, а також бізнесмени, представники найбільших і швидко зростаючих компаній "нової Європи". У Криниці також зустрічалися видатні вчені, ректори університетів, лідери громадської думки та митці.
         Серед тем, які мали відношення до України, обговорювалися: "Європейська стратегія для Карпат - нова якість прикордонного співробітництва", "Міжрегіональна громадська дипломатія - партнерство міст і регіонів на міжнародному рівні", "Перед черговим розширенням Євросоюзу і НАТО на схід. Як запевнити безпеку і можливості розвитку країнам Східної Європи?", "Польща - Україна. У пошуках нової моделі партнерства і співробітництва", "Україна 2014-2017: прогрес і розчарування", "Трудові мігранти з України на європейському ринку праці", "Гібридні війни Російської Федерації проти України, країн Балтії та Польщі. Як протидіяти?" та багато інших.
     Річард Хорчик, голова Комітету з європейських справ парламенту, колишній мер Сароспатак, назвав основне питання Європейського Союзу "поглибити або розширити європейську інтеграцію". Він зазначив, що "поглиблення" в країнах Західної Європи, як правило, визначається шляхом розширення повноважень інституцій ЄС.
        Він оцінив, що співпраця з місцевими органами влади є відповіддю на "те, що ми здатні поглиблювати" співпрацю в Європі.
     Янош Арос побачив, що органи місцевого самоврядування, які беруть участь у стратегічному співробітництві, можуть засвідчити, що люди в прикордонних країнах "живуть у тій самій місцевості, мають однакові проблеми та можуть разом їх вирішувати".
       Місто Пшемисль і Криниця в Польщі, мер Трускавця в Словаччині та міський голова Трускавця в Україні та мер міста Сароспатк Арос Янош оголосили про розробку угоди про стратегічне співробітництво для реалізації кількох проектів, які будуть підписані на форумі "Криниця" наступного року.
     Основним завдання угоди є розвиток транскордонного співробітництва, спільного представництва інтересів, економічних, соціальних та екологічних ініціатив.
     Економічний форум став плацдармом для українських бізнесменів, експертів та громадських діячів, які змогли заявити про себе, висловити свої думки, брати участь у вирішенні непростих питань. Все це розкриває безліч можливостей для реалізації проектів, із залученням науковців, експертів та інших громадських організацій, які спрямовані на покращення умов співпраці у прикордонних регіонах країн Європи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Україна,економіка,Європа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.