Нідерланди інвестують у «Володимир-Волинську птахофабрику»

18 серпня 2017, 19:35
Власник сторінки
0
89
Нідерланди інвестують у «Володимир-Волинську птахофабрику»

Голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», придбавши 23,76% акцій підприємства

Голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», придбавши 23,76% акцій підприємства, що входить до трійки лідерів птахівничої галузі країни з часткою 6% внутрішнього ринку і оборотом 1,6 млрд. грн. (прогноз на 2017 рік).

Прозорі бізнес-процеси, перспективи розвитку, високі стандарти виробництва і якість продукції «Володимир-Волинської птахофабрики» оцінили в Європі. Як підсумок, угоду з приватним інвестиційним фондом Safedam, можливість якого стати інвестором компанії почали обговорювати ще два роки тому, закрито.

Як зазначив голова наглядової ради і акціонер птахофабрики, засновник і CEO OPENMIND Олексій Коваленко, співпраця компанії з представниками великого бізнесу Нідерландів розпочалася вже давно. «З Голландією птахофабрику багато що пов'язує. В першу чергу, орієнтація на високі стандарти цієї країни при плануванні розвитку. Придбання обладнання голландської компанії Stork - світового лідера з виробництва обладнання для переробки та упаковки харчових продуктів. Також ми плануємо закуповувати голландських курчат, з яких і виростимо нашу курочку. Крім того, ця угода дозволить нам використовувати різні фінансові інструменти, що здешевлюють кошти, які ми залучаємо. Наша птахофабрика стає україно-голландським підприємством».

Залучення серйозного іноземного інвестора - логічний крок у розвитку компанії. Мета угоди з Safedam - надати більш потужний імпульс розвитку нового напряму у виробництві курячого м'яса - справжньої курочки, вирощеної без добавок і хімії. На ринку України з'явиться принципово новий продукт, який створюється не тільки за допомогою сучасних європейських технологій, а й з урахуванням європейських цінностей у питаннях якості життя і здорового харчування.

 Птахофабрика вже розпочала реалізацію масштабного інвестиційного плану з модернізації виробництва з бюджетом понад 25 млн. євро, а поява нового інвестора дозволить прискорити цей процес. Для запуску нового бренду залучено провідне українське  агентство Fedoriv.

Угода з Safedam була завершена у період, коли Олексій Коваленко перебував у США, де вивчав технології виробництва здорового курячого м'яса та тренди здорового харчування на ринку цієї країни. Крім цього, главу OPENMIND цікавили тенденції ринку крафтового пива США, оскільки цей напрямок є ще одним чинним ключовим бізнесом групи компаній, яку він очолює. Відразу після повернення з США Олексій Коваленко взяв участь в обговоренні проекту з командою Fedoriv в Києві.

 

Довідка

Група компаній OPENMIND включає напрямки по виробництву курячого м'яса («Володимир-Волинська птахофабрика») та виготовлення і продаж крафтового пива (виробництво - броварня RedCat та рітейл - мережа з більш ніж 60 магазинів крафтового пива «ПивоБанк»).

Продукція «Володимир-Волинської птахофабрики» представлена у​ Західному, Північному, Центральному та Східному регіонах країни під торговою маркою «Чебатурочка. Селянська курочка». В інфраструктуру фабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 виробничих бригадах, власні забійний цех і комбікормовий завод, одноразова посадка більше 4 млн. голів птиці, а середній добовий показник виробництва - понад 200 тонн м'яса птиці у живій вазі.

Крафтовий проект - сьогодні №1 у Харкові, але в компанії вірять у його потенціал і розпочинають масштабування на нові ринки.

Додаткова інформація для ЗМІ: Максим Розенко, max_rozenko@ukr.net, +38 050 342 92 23, +38 067 445 00 82

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина,инвестиции,экономика,Нидерланды,инвесторы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.