В якій сфері економічної діяльності працювати найвигідніше?

03 березня 2017, 14:50
Власник сторінки
Журналіст
0
93
В якій сфері економічної діяльності працювати найвигідніше?
Символічне фото

Як копійка ведеться, то й добре живеться. Та в якій сфері економічної діяльності цих копійок вистачає вдосталь, щоб прожити гідне життя, не відмовляючи собі ні в чому?


За даними Державної служби статистики, найбільшу середньомісячну зарплату в 2016 році отримували працівники, діяльність яких пов’язана з пасажирськими або вантажними перевезеннями авіа- або космічним транспортом. Їхній середній дохід за місяць склав 24688 гривень.

На другому місці — робітники, що надають фінансові послуги. У тому числі страхування, перестрахування та діяльність пенсійних фондів. А також власники активів, таких як холдингові компанії, трасти, фонди та інші подібні фінансові суб'єкти. За 2016 рік вони у середньому отримували 10227 грн/міс.

Третє місце посідають працівники інформаційної сфери: видавці, виробники кіно- та відеофільмів, телевізійних програм, теле- та радіожурналісти, програмісти, консультанти й пов'язана з ними діяльність. Їхній середньомісячний дохід за минулий рік склав 9530 грн.

Трохи нижчу зарплату отримують робітники таких сфер:

Найменше грошей за свою професійну діяльність у 2016 році отримували кур'єри та працівники пошти (2818 грн/міс.); особи, діяльність яких пов’язана з охороною здоров'я та надання соціальної допомоги (3400 грн/міс.) та тимчасового розміщування й організації харчування(3505 грн/міс.).

Дані наведено по підприємствах, установах, організаціях та їхніх відокремлених підрозділах із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб. Інформація перерахована за видами економічної діяльності відповідно до класифікації ДК 009:2010

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: деньги,доходы,зарплата
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.