Нагодувати мільярд? Хіба це можливо?

06 грудня 2016, 10:33
Власник сторінки
журналист
0
46
 Нагодувати мільярд? Хіба це можливо?

В кінці травня 2015-го року у провідних світових ЗМІ з"явилася новина про фальшивий рис, який винахідливі китайці почали виготовляти із неорганічних сполук...


Нагодувати мільярд? Хіба це можливо?
Нещодавно у Києві, в конференц-залі Дипломатичної академії України при МЗС України,  завершилася міжнародна конференція із вельми цікавою назвою : «Нагодувати мільярд: потенціал і стратегія виходу українських продуктів харчування на китайський ринок».
 Організатори заходу, на який запросили бізнесменів,  чиновників, дипломатів, аналітиків сектору АПК і журналістів, поставили перед собою завдання : дати потужний імпульс розвитку українського експорту в Китай. 
І це, повірте, на часі.
 Адже під час проведення конференції її учасники дізналися : із продовольством у Піднебесній не все добре, як того б хотілося її громадянам...
Виступаючі з трибуни  наводили вельми "цікаві" приклади того,як китайський ринок продовольства вже давно заполонили підробки. 
В кінці травня 2015-го року у провідних світових ЗМІ з"явилася новина про фальшивий рис, який винахідливі китайці почали виготовляти із неорганічних сполук... Кілька разів поспіль "поласувавши" таким рисом, можеш опинитися під скальпелем у хірурга. Це - як мінімум...
А як вам штучні курячі яйця? Відрізнити їх від справжніх (принаймні на фото чи відео, які демонстрували організатори конференції) практично не можливо. А що ви скажете про горіхи, під шкарлупою яких (замість поживного і корисного для людського організму  ядра) ми побачили ...  будівельний цемент?!? Дивина, та й годі!
Або ще й такий пприклад. З початку 2015 року у Китаї зафіксовано нові масові випадки  фальсифікації і порушення технології виробництва продуктів харчування.Китайська поліція заарештувала вже більше 900 фальсифікаторів, які під виглядом баранини продавали ... м"ясо щурів, лисиць, норок,яке вони змішували із нітратами, карміном і желатином. У різних провінціях КНР одночасно правоохоронці вилучили  близько 20-ти тонн цієї "адської суміші"! А головний "ідеолог" прибуткового виробництва "баранини" із щурів і норок  на цій супер-оборудці встиг заробити майже 10 мільйонів юаней, поки його не впіймали на гарячому і не заарештували.
З трибуни конференції (в контексті розповідей про ці зухвалі і небезпечні для здоров"я людей підробки) пролунала інформація : китайські споживачі не вірять виробникам вітчизняної продукції. І залюбки купують іноземні харчі. В тому числі - й вироблені  в Україні. Ось чому дуже важливо не лише ознайомити українських виробників продуктів харчування з перспективами китайського ринку і механізмом виходу на нього, а й сформувати широке коло зацікавлених сторін задля сприяння виходу української продукції на ринок КНР. Адже нам є що експортувати зарубіжним споживачам! В тому числі - і до цієї великої (у прямому і переносному розумінні цього слова) азійської країни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.