про податок для небажаючих працювати чи сплачувати податки

24 липня 2016, 19:52
Власник сторінки
0
27

23.07.2016 року на сайті Президента України з’явилась петиція щодо введення податку для небажаючих працювати чи сплачувати податки (https://petition.president.gov.ua/petition/26801).

23.07.2016 року на сайті Президента України з’явилась петиція щодо введення податку для небажаючих працювати чи сплачувати податки (https://petition.president.gov.ua/petition/26801).

Автор ґрунтовно проаналізувавши специфіку української економіки, а саме її «тіньову» спрямованість, пропонує запровадити податок для безробітних. Якщо ти не працюєш і тобі 25-60 років – плати державі «єдиний податок» та 20%. А відповідальність за сплату податків покласти на батьків, щоб вони з пенсії сплачували.

Мені на мить здалось, що автором є «Павло Розенко» (відомий «робін гуд» серед переселенців).

Ахінея!!!

Останнім часом, в Україні спостерігається проведення на всеукраїнському рівні експерименту «Виживи, або подохни» (Окей, коли ця шизофренія лунає від можновладців, нажаль, більшість з них крім «відкривання рота» нічого не вміє, але ця хвороба вже почала роз’їдати мозок простих українців).

 

Коли уряд не продукує змін в країни, окремі реформи мають косметичний вигляд чи зовсім проводяться для піару, поясніть мені, чому українці повинні виходити із тіні і чесно сплачувати податки?  Держава передусім повинна створити умови для «відбілювання» економіки, а вже потім «загонять в стойло» (держава має моральне право контролювати і питати підприємця).

 

«Всі білі підприємці хто має можливість переходять в чорну економіку» - цитата автора.  Це називається оптимізація оподаткування, а роль держави (фіскалів) – допомогти оптимізувати податки та руйнувати можливі варіації «тенізації».

 

Одні можуть мені сказати – це обов’язок громадянина сплачувати податки. Але цей обов’язок реалізується тільки, коли податкова система справедлива та збалансована. В Україні вона в нас така?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.