Гривні та долари – Ціни в Україні та Америці.

02 березня 2015, 14:28
Власник сторінки
0
1099
Гривні та долари – Ціни в Україні та Америці.

Коли хтось подивится на курс валют, то напевно відчує занепокоєння, а може навіть і відчай. Я б із задоволенням намалював красиву картинку, але на жаль це не можливо. Все що на даний момент можна зроб

Зарплати. Середньостатистична зарплата в Україні в 2013 році складала 3.300 у.о., в США середній дохід громадян складає 51,000 у.о. Ця різниця не є настільки великою, як може здатись на перший погляд. Дивлячись на різні фактори, в які входить різниця доходів населення та інші фактори, такі як, різниця в оподаткуванні і державних послугах, володіння маєтками і що вони дійсно з себе представляють. Також в Україні є надзвичайно розвинута тіньова економіка, яка є пов’язана не тільки з відмиванням грошей та криміналом, а також із зарплатою в так званих «конвертах» та послуг, які не завжди оподатковують свої доходи.

Охорона здоров’я .  По даним Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) – Україна посідає 79 місце по охороні здоров’я населення і 111 місце по витратам на душу на населення. США займає 39 місце по охороні здоров’я, і займає перше місце по витратам на душу населення. Послуга ЕКГ, яка надається швидкою допомогою в Україні зазвичай є безкоштовна, в той самий час ця послуга в США складає 5,000 у.о. Середня ціна за зубну пломбу у зубного лікаря в Україні коштує від 25 до 30 у.о., а в США ця послуга коштує близько 180-210 у.о.   

Охорона здоров’я є надзвичайно складним та комплексним предметом, з великою різноманітністю в кожній із країн, а також з великим різноманіттям потреб кожної окремої людини. З такими різницями в потребах, дуже важко зробити якесь просте співвідношення. Як ми всі дуже добре знаємо «безкоштовна медична допомога» в Україні, не завжди є «безкоштовною», в Україні можна дістати просту і дешеву допомогу по першій необхідності. По законам США, всі її жителі повинні мати медичне страхування, яке коштує близько 13% зі заробітної плати (в деяких випадках і більше), і немає значення використовуєте ви його чи ні. 

Освіта. Донедавна ціна за 4 роки навчання в коледжі в Україні складала 12 тисяч гривень, або ж 30 тисяч гривень за рік навчання в престижному університеті. Так як, я використовую статистику по дослідженням 2013 року, то ціна по курсу долара складала близько 1,500 та 3,750 у.о. за навчання в цих освітніх закладах. Ці ціни будуть підніматися, так як гривня переживає дуже складні часи. Коли піде мова про ціну навчання в освітніх закладах США, то за державний коледж ціна складає близько 9,000 у.о. на рік, а приватний коледж коштує близько 30,000 у.о. 

В той  час, коли напевно 30 % українських студентів дуже важко оплачувати своє навчання, але з наявністю диплома, під час влаштування на роботу, набагато легше здобути добре оплачуване місце та отримувати зарплату в євро або доларах

Технології  Місячна ціна за інтернет в Україні коливається від 8 до 10 у.о., але може бути і вищою; в той час, як ціна за послугу користування інтернету з кращою швидкістю в США складає близько 50-60 у.о. Ціна за кабельне телебачення є трішки нижчою, але середня плата за цю послугу в 2014 році піднялась з 86 до 123 у.о за місяць користування.

Послуги передплатного мобільного зв’язку коштують близько 30 у.о., в той час, як тут, ми більш звиклі використовувати передплатні картки, які коштують від 2 до 3 у.о, або ж 12 у.о на цілий рік. Так, як річ зайшла про мобільний зв’язок, буде великою помилкою не згадати, що середня ціна за мобільний додаток в мобільному магазині Google Play коштує близько 3,06 у.о., але з послугою передплатного магазина від МТС Україна, ви маєте можливість використовувати преміум додатки за вартістю 2,000 у.о при цьому сплачуючи лише декілька гривень щомісяця і  перший тиждень для Вас буде абсолютно безкоштовним!

 

Їжа.  В випадку, якщо Ви готуєте свою власну їжу та при цьому використовуєте такі інгредієнти, як – гречка, кукурудзяна мука, картопля та капуста і все це доповнюєте м’ясом замість головного блюда, то в такому випадку ціна за їжу буде нижчою ніж в США. Домашня їжа більш притаманна для України, в США люди дедалі більше використовують послуги фаст-фуду, або ж купують вже приготовлену їжу в магазинах, для них це являється повсякденною нормою.

Кукурузная крупа в США коштує близько 0,50 у.о, а в Україні 0.12 у.о.; яйця в Україні коштують 0,07 у.о, а в США 0,40 у.о. Середня ціна за простий сніданок в Україні складає близько 0.26 у.о, а в США 1.30 у.о. Картопля та гречка можуть бути замінені кукурудзяною мукою за майже однакову ціну.

Податки  Дві речі які ми не можемо в цьому світі обійти це – власну смерть та податки. Якщо Ви колись вирішите переїхати до США, то над цією темою Вам дійсно треба буде попрацювати. Українська система оподаткування є досить простою, податки людей складають десь 15 % та 17-20% з урахуванням ПДВ. Натомість в США існує великий різновид податків - федеральні, державні та місцеві податки. В залежності від вашого прибутку, Вам буде потрібно сплачувати від 0 до 55.9% з урахуванням податку продажу (еквівалентно ПДВ), від 0 – 11%. В Нью-Йорку середній рівень оподаткування складає 39,5 % заробітної плати

Пальне: Літер пального в середньому коштує 1.27 у.о, -  це виходить, що ціна за галон в Україні складає 4.80 у.о. В один період часу ціни за пальне в США перевищували 4 у.о., але станом на лютий 2015 року, ціна за галон пального в США коштує близько 2.25 у.о., або ж 0.59 у.о. за літр.

Сигарети Одна коробка сигарет коштує в середньому 0,70 у.о., в залежності від Ваших смакових вподобань.  В Міссурі, одна коробка сигарок коштує 5.25 у.о., але якщо Вам захочеться купити сигарети в місті Нью-Йорк, то вона Вам обійдеться в 12.85 у.о.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: цены,курс гривны,курс доллара к гривне
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.