Дякуємо НБУ! Нарешті ми маємо гнучкий курс!

07 лютого 2015, 09:36
Власник сторінки
Экономист
7
1731
Дякуємо НБУ! Нарешті ми маємо гнучкий курс!

НБУ,а більш за все керівника НБУ Валерію Гонтареву, можна привітати з великим успіхом на валютному ринку України!

НБУ,а більш за все керівника НБУ Валерію Гонтареву, можна привітати з великим успіхом на валютному ринку України! Завдяки старанням НБУ, нарешті Україна, й насамперед, український народ, має можливість користуватися гнучким курсом долар/гривня. Фактично на сьогодні курс долар/гривня на міжбанку досяг відмітки в 25 грн за долар, і тим самим показав, що тепер рівень вартості долару більш об’єктивний та високий, ніж був раніше. Тепер українці будуть мати можливість купувати долари за справжнім ринковим курсом 25 грн і не будуть більше страждати від дуже низького курсу.

Українці ще пам’ятають часи, коли в Україні була злочинна влада в особі Віктора Януковича, тоді курс гривні суттєво не мінявся роками. Довгий час курс був на рівні близько 8 грн, що вкрай бентежило і обурювало справжніх українців. Адже вони не могли терпіти такого зухвалого знущання злочинної влади над українцями. Українці повинні були купувати і продавати долар за 8 грн, і це не давало можливості українцям займатися валютними спекуляціями. Довго терпіти такі знущання українці не могли, тому вони вийшли на Майдан, де однією з вимог було існування в Україні гнучкого курсу гривні. Але злочинна влада не хотіла цього робити, тому українці скинули цю владу, і тепер у нас є народна влада, яка піклується про український народ, і яка нарешті виконала вимогу Майдану і зробила курс гнучким. Звичайно, це було важко, але керівництво НБУ з цим впоралося. В 2014 році були моменти, коли курс гривні до долару міг бути зафіксованим на рівні 10, 11 і навіть 8,5 грн, але керівництво НБУ зрозуміло, що українці хочуть більш глибокої девальвації гривні. Тому, були задіяні усі можливі чинники, щоб девальвація гривні носила постійний характер, а це і велика емісія гривні із сторони НБУ, яка за 2014 рік сягнула більше 160 млрд. грн., і обмеження по купівлі та продажу валюти, і намагання купувати валюту на міжбанку за умов, коли відчувався дефіцит валюти, і проведення аукціонів про продаж валюти із золотовалютних резервів, які дали можливість зменшити ці резерві більше ніж на мільярд доларів. І нарешті, девальвація гривні сягнула більше 200%, якщо згадати курс в 8 грн, і тепер дійсно долар США став основною грошовою одиницею в Україні.

Звичайно, що за цих умов, можуть виявитися недосвідчені українці, які будуть заперечувати доцільність девальвації гривні до 200%. Але їх думки помилкові. Для українського народу, якраз девальвація гривні є вкрай корисне та необхідне явище. Тепер українці можуть купувати імпортні товари за справедливим курсом 25 грн, що робить купівлю справедливою і обачною. Також українці, які мають непогашені валютні кредити тепер отримали можливість купувати валюту за ціною, яка відповідає ринковим умовам, а не купувати за курсом 8 грн, як це їм нав’язувала злочинна влада. Нарешті українці отримали можливість купувати долари по високому курсу, але й продавати по високому курсу. Тим паче що, скоріш за все, керівництво НБУ, під керівництвом пані Гонтеревой буде і надалі спонукати до зростання девальвації гривні, щоб курс долар/гривня міг нарешті досягти відмітки 50, і навіть 100 грн. Адже такий курс дасть змогу українцям відчувати себе вільними і хоробрими людьми, які можуть собі дозволити купувати долари за такого високого курсу.

Не дивно, що стабільний курс гривні дратував та заважав українцям відчувати себе економічно незалежними. Адже, високий курс гривні це і великі можливості для інвестицій та заробітків. Тепер українці можуть вимагати від своїх роботодавців підняти їм заробітну платню пропорційно зростанню девальвації гривні. І, скоріш за все, роботодавці поступляться українцям, адже тепер вони вільні від злочинної влади, а для цього НБУ зробив гнучкий курс гривні, який дає можливість українському бізнесу більше заробляти грошей за рахунок валютних спекуляцій та обороту. Це дає надію, що і надалі українська гривня буде девальвувати прискореними темпами, і тоді вже не буде проблем для українців.

Іще раз хочеться наголосити: якби не ефективна робота НБУ, то ніколи б українці не мали можливості купувати долари за 25 грн і повинні були б купувати за 8 грн, тим самим зменшуючи свою економічну свободу. Український народ вірить у прозорливість керівництва НБУ, і має надію, що в скорому часі у всіх обмінниках банків буде валюта по 25 грн. Гнучкий курс вже працює!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.