Веселі,брате,часи настали

09 червня 2014, 21:16
Власник сторінки
0
53
Веселі,брате,часи настали

Економічна криза

Час від часу світ потерпає від економічних криз. Найчастіше це пов`язано з економічною нестабільністю у великих країнах світу. Зокрема,якщо казати про кризу 2008 року,то у США почали масово зростати ціни на нафтопродукти,що різко перекинулося на інші сфери і не тільки. Кризу у таких країнах як США завжди відчуває увесь світ.

Сказати,що світова фінансово-економічна криза 2008 року  позначилася на Українській економіці-не сказати нічого.

Почнемо з передумов. Станом на початок 2004 року валовий зовнішній борг України становив $23 811 млн, станом на початок жовтня 2008 року — $105 429 млн. Показова статистика,чи не так?

Тепер перейдемо безпосередньо до української економіки. Спочатку проаналізуємо ринок нерухомості. Ціни на українські житла впали на 25%. А це,погодьтеся,чимало! Тож,будівельні компанії змушені були згорнути близько 80% своїх проектів. Земельні ділянки,за які так масово боролися різні забудовники залишилася нікому не потрібними,адже кому потрібно працювати майже без прибутку!

Така ситуація не могла не позначитися і на виплаті пенсій та заробітній платні. Почалася їхня масова затримка(особливо на державних підприємствах),а ті виплати,які виконувалися  були значно меншими. Так,показники середньої заробітної платні знизився з 1930 до 1870 гривень.

З 2008 по 2009 рік український ВВП зменшився більш ніж на 35%(зі 180 до 116 мільярдів у американській валюті).

Промисловість. У жовтні 2008 року промислове виробництво скоротилося на 20 % а спад виробництва в ключовій експортній галузі України, металургії, досяг 36 % у порівнянні з минулорічними показниками.

Зважаючи на ці проблеми,можна зрозуміти,що країні був необхідний фінансовий порятунок. Україна отримала 3-мільярдний кредит та провела низку антикризових заходів у проблемних галузях:будівництві,банківській сфері,промисловості.

Криза-це дуже тонка матерія. Вона може прийти,коли на неї не чекають після якоїсь найменшої помилки. Звісно,професіонали мають працювати в усіх сферах,але економіка потребує постійної концентрації й обдумуванні своїх рішень,адже страждатимуть від цього не можновладці,а звичайні люди.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.