Зрозуміло про незрозуміле

08 червня 2014, 16:41
Власник сторінки
студентка КНУ імені Тарса Шевченка, інститут журналістики
0
33

Федеральна резервна система? Важко навіть уявити собі, "що воно за звір". До того ж, важко уявити 10 перехожим з 10. Я вдалася до експерименту і запитала п'ятьох жінок та таку ж кількість чоловіків ,

Отже, федеральна резервна система - це купа приватних банків, які виступають у ролі центрального банку США. Ця система була створена у 1913 році і зареєстрована в Америці як особлива фінансова установа. Цікаво те, що до банків, які входять до ФРС не можуть позиватися приватні особи, адже ФРС - поєднання ролі незалежної юридичної особи та публічного державного агентства.

         Чим займаються в цьому ФРС? Взагалі - то я б сміливо могла назвати цю систему головним фінансовим інститутом США, адже саме ФРС виконує обов’язки центрального банку країни , забезпечує нагляд за банківськими установами, надає кредити, тримає руку на пульсі американської економіки, запобігає ризикам та усуває проблеми у функціонуванні систем платежів. 

         Хто може потрапити до ФРС? Стати системною одиницею ФРС може будь-який комерційний банк, який відповідає вимогам цієї системи. На 2008 рік до ФРС входило 38% усіх банків, фінансових установ (тощо) Сполучених Штатів Америки.

         Взагалі, єдине, чого я не зрозуміла з власних міркувань та опрацьованої інформації - це назви. Чому ФРС, а не Центральний банк США? Але , напевно, назва - це не так важливо, аби зрозуміти суть. Тепер я точно знаю : якщо перехожий зупинить мене та спитає про Федеральну резервну систему США - я зможу дати повну та змістовну відповідь. І це мене неймовірно тішить :)

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.