ФРС або що таке світові гроші?

03 червня 2014, 11:24
Власник сторінки
2
94
ФРС або що таке світові гроші?

«Дайте мені керувати економікою країни і я поневолю її без зброї»- Н.Ротшильд.

  Сучасне суспільство складається з ряду установ: від політичних, юридичних, релігійних до установ для соціальних класів. Очевидно, як сильно усі ці соціальні інститути впливають на формування нашого розуміння речей та перспектив. Але найбільшою та навпливовішою системою є грошова. Вже не просто система, а для когось, і релігія. Зазвичай ,люди не цікавляться економікою та фінансами, хоча б тому, що там так багато невідомих нам термінів та цифр і це  видається занадто складним та не цікавим.

  Та все ця система працює не просто так, вона побудована на тонкій психології мас. Викладення  такого типу  інформації спеціально будується складно, аби люди не вдавались до потробиць та з'ясування. Адже, всі ми знаємо, що дурнями легше керувати. Проте, я спробую пояснити все на багато простіше.

  Федеральна резервна система (ФРС, Федеральний резерв) - спеціально створене 23 грудня 1913 незалежне федеральне агентство для виконання функцій центрального банку та здійснення централізованого контролю над комерційною банківською системою Сполучених Штатів Америки. Підставою для створення є Закон про Федеральному резерві. В управлінні ФРС визначальну роль грає держава, хоча форма власності капіталу є приватною - акціонерна з особливим статусом акцій.

  Існує так багато визначень, котрі описують це явище. Я скажу, що федеральна резервна система-це світовий фінсовий гігант, з центром на Уолл Стрит. Це система, що існує вже сторіччя і успішно керує економікою усього світу. При цьому  свої дії з цінними паперами ФРС сумлінно приховує, адже доступу до такої інформації не має навіть конгрес США. Ця таємниця вкрита мороком.

   Саме ФРС створють правила гри, котрими користуються більшість світових корпорацій та банків. Федеральна система випустила документ «Сучасна грошова механіка», котрий описує процес, як з нічого створити мільони. Це форма сучасного рабства.

  Ось як працює система федерального резерву. Майже кожна доросла людина, у  суспільстві з розвиненою економікою користується банківськими послугами. Найчастіше це кредити. Наприклад, уряд США вирішує, що потребує грошей. ВІн звертається до Федеральної резервної системи, з проханням надати у користування 10 млрд доларів, на що ФРС звісно погоджується. Уряд бере кілька шматків паперу , надає їм офіційний вигляд і називає їх казначейськими облігаціями. Потім він встановлює вартість цих облігацій у сумі 10 мільярдів доларів і відправляє у Федеральну Резервну Систему. У свою чергу, в ФРС випускають безліч своїх презентабельних папірців. Тільки на цей раз називаються вони банкнотами Федерального Резервного Банку , також встановлюючи вартість в 10 мільярдів доларів за партію. Потім ФРС обмінює ці банкноти на облігації. Як тільки обмін завершений, держава бере 10 мільярдів у банкнотах Федерального Резервного Банку і кладе їх на банківський рахунок. І в результаті цього вкладу паперові банкноти офіційно стають законним засобом платежу , додаючи 10 мільярдів до обсягу грошової маси США . І ось воно! Створено 10 мільярдів в нових грошах. Звичайно , цей приклад є узагальненням . Тому, що в реальності ця угода відбувається в електронному вигляді , без будь-якого використання паперу. Насправді , тільки 3 % грошової маси США існують у фізичній валюті. Решта 97 %, головним чином , існують тільки в електронному вигляді. Далі, державні облігації навмисно наділяються борговими зобов'язаннями. І, коли ФРС обмінює ці облігації на гроші, які були створені, по суті, з нічого, держава, фактично, обіцяє повернути ці гроші ФРС. Іншими словами, гроші були створені з боргу. Це запаморочливий парадокс - як гроші або цінності можуть бути створені з боргу або боргового зобов'язання, стане ясніше у міру того, як ми розвиваємо цей приклад. Це означає, що при вкладі в 10 мільярдів доларів 10%, або 1 мільярд, утримується як необхідний резерв. Тоді як інші 9 мільярдів вважаються надмірним резервом і можуть бути використані в якості основи для нових позик.

  Уявімо собі, що в світі є всього 100 грн,власниками яких є ФРС і  можливість надрукувати більше мають також тільки вони. Ми їх позичаємо,але під відсоток,приблизно 10%,тобто повинні повернути уже 110 грн. Питання в наступному,де ми візьмемо ще 10 грн,якщо всі гроші видає резервна система?В такому випадку,ми знову йдемо до системи,позичаємо і борг знову, і знову росте. А кожен раз треба віддавати все більше і більше. Це як прірва,яка не має кінця і краю. Спираючись на таку схему,можливості погасити борг ми не маємо!

  Єдиний вихід,котрий бачу особисто я,це перейти на нову валюту,котра буде забезпечуватися золотим стандартом,відповідно кредитні відсотки зникнуть,а як наслідок світова економіка стабілізується. До речі,в сучасній історії відомі такі приклади. Муамар Кадаффі,лівійський державний та військовий діяч, хотів ввести золотий динар та відмовитись від долару,в цьому його підтримав би увесь арабський світ,крім ОАЕ. Та реакція світової фінансової спільноти не забарилась,адже екс - лідера Лівії було жорстоко вбито за спробу відібрати найприбутковіший бізнес в історії людства.

  “Якби  в нашій грошовій системі не було боргів, то не було б ніяких грошей”. — Мэрринер Экклес. (Управляючий ФРС)


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.