Господарський суд став на бік мародерів

01 квітня 2014, 09:47
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
99
Господарський суд став на бік мародерів

Ганьба і сором за нашу судову систему – ніяких інших почуттів не може викликати рейдерський демарш Київського апеляційного господарського суду, про який нам стало відомо днями.


Поки у Богунському районному суді Житомира розглядається скарга на чергову прокурорську постанову про позасудове посмертне визнання підприємця злочинцем, слово в слово переписану з кількох раніше скасованих судами постанов, судді Л. Смірнова, Л. Зубець та Л. Чорна пішли назустріч мародерам і саме зараз, коли вся країна сподівається на революційні зміни та утвердження законності, цинічно дозволили рейдерам обікрасти агрофірму вбитого Сергія Помазана.

- Я був переконаний у тому, що ми виграли цей процес. Рішення, яке ми зараз отримали поштою, стало шоком, - каже директор агрофірми "Рубежівська" Андрій Помазан, син вбитого, - Адже Богунським районним судом міста Житомира скасована постанова прокуратури, яка вказувалася у якості підстави для перегляду за нововиявленими обставинами прийнятого у 2006 році рішення про власність на частину майна агрофірми, консервний цех. Але прокуратура швидко винесла таку саму, дослівно, постанову. І суд не подивився на те, що вже почався процес оскарження цієї нової постанови. Не взяли до уваги, що нова постанова явно не є такою, що винесена у суворій відповідності із законом, оскільки відтворює без змін постанову, яку суд раніше визнав незаконною.

Директора агрофірми "Рубежівська" Сергія Помазана вбили після того, як він категорично відмовився віддавати консервний цех на своєму підприємстві, який хотіли присвоїти хвацькі підприємці з ПП "Прогрес-Т" (директор – Олексій Іванов), у яких цех деякий час знаходився в користуванні. В 2006 році Київський міжобласний апеляційний суд, здавалося б, поставив крапку в судовій тяганині, та витребував з незаконного володіння приміщення консервного цеху та складу.

Зараз агрофірмою "Рубежівська" керує син убитого Сергія Помазана. Окрім управління підприємством йому вже кілька років доводиться ходити по судах та відбивати рейдерські атаки. Житомирська прокуратура на "замовлення" директора ПП "Прогрес-Т" вперто виносить постанови про посмертне визнання його батька злочинцем без суду. За допомогою цих постанов прокуратури ПП "Прогрес-Т" намагається переглянути за нововиявленими обставинами законні рішення господарських судів. Ці постанови прокуратури скасовуються судами, але хто б міг подумати, що саме зараз, у час демократичних змін у країні, господарський суд не дочекається закінчення процесу оскарження чергової постанови прокуратури в суді і дозволить рейдерам-мародерам завершити своє чорне діло на підставі незаконного, явно купленого прокурорського папірця!

За суддями, які вчинили таке свавілля, давно тягнеться скандальний шлейф. Не виключено, що це, як кажуть, "чергова трійка по замовним рішенням", бо склад суду за час слухання справи мінявся п'ять разів.

Головуюча Лариса Смірнова, наприклад, є героєм резонансної заяви громадської організації "Кияни, об'єднуємось" під красномовною назвою "Чиновники КМДА і суддя стягнули з бюджету міста Києва 21 млн. грн. за неіснуючі проектні роботи".

На суддю Смірнову неодноразово скаржилися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Ми нарахували тільки 4 скарги за останні 2 роки.

Скаржники кожного разу заявляли про винесення завідомо неправосудного рішення колегіями з трьох суддів, хоча є одна скарга і персонально на Ларису Смірнову.

Одну зі скарг на трійку суддів під головуванням Смірнової подав народний депутат України (фракція ВО "Свобода") Олег Осуховський, голова підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Навіть дивно, як суддя Л. Смірнова примудрилася досі залишатися на відповідальній роботі в господарському суді апеляційної інстанції і вирішувати долю народного господарства України!

Звісно, що агрофірма "Рубежівська" подала скаргу на дії цих суддів до ВККСУ та касаційну скаргу на їх беззаконне рішення. Тим часом рейдери-мародери вирішили "підстрахуватися" і подали ще одну заяву по іншій справі про перегляд рішення щодо майна агрофірми "Рубежівська" до Господарського суду м. Києва. Суд першої інстанції в задоволенні цієї заяви ПП "Прогрес-Т" відмовив. Однак це рішення було оскаржено до Київського апеляційного господарського суду, який буде розглядати справу 1 квітня. Будемо сподіватися, що в такий день суд пошиє у дурні мародерів, а не родичів звірськи вбитого підприємця Сергія Помазана.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: рейдерство,суд,корупція,господарський суд,убивство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.