Пошани від Кличка євреї мабуть не дочекаються

25 вересня 2013, 06:49
Власник сторінки
журналист
0
111

Пошани від Кличка євреї мабуть не дочекаються

Інформація про єврейське коріння бабусі братів Кличко вперше була опублікована  в додатку до ізраїльської газети "Час євреїв" ще  11 листопада 2008 року, про це повідомляється і на порталі "Київ єврейський" та в журналі руху Хабад-любавіч “Лехаїм“, який  публікував розповідь про драматичну долю бабусі Віталія і Владимира - Тамари Етінзон, яка єдина вижила у фашистському ГЕТТО для євреїв.

Проте, спортсмени цього не афішують, більше того, їх жодного разу не бачили на заходах із вшанування жертв «Бабиного Яру», які відбуваються у Києві вже понад 20 років. Скоріш за все, не стане винятком і 2013 рік. І Віталій, і Володимир, мабуть, знайдуть справи більш важливі. Чому, спитаєте Ви…

 Деякі говорять, що Віталій панічно боїться, що інформація про те, що його бабуся була єврейкою, може негативно вплинути на його політичний рейтинг. Тому, всі матеріали з подібними повідомленнями системно зникають з мережі Інтернет. Саме такої думки дотримується Богдан Стадник, якого цитує портал «newsoboz.org».

При цьому, єврейська община про Кличків не забуває, і як говорять її представники, спортсменом вони гордяться обережно. Обговорення ставлення братів до власного походження вже з'явилися на форумах і блогах. Так за словами того ж Богдана Стадника, Віталій Кличко проміняв історію своєї сім'ї і общини на кар'єру в політиці. “…це нагадує просування Гітлера і “чистокровності“, хоча сам Адольф мав єврейське коріння“, - написав він. А єврей Йосип Бронштейн з Сан-Франциско виразив надію, що брати гордяться тим, що в їх жилах тече єврейська кров.

Також на порталі "Київ єврейський" є інформація про те, що вдалося знайти документи двоюрідного діда братів Кличків - Анатолія Юхимовича Етінзона, який героїчно загинув під час Великої Вітчизняної війни.

 

Швидше за все, Віталій Кличко зацікавлений в тому, щоб просуватися далі в політиці, а тому використовує передвиборну схему Яценюка, який постійно стверджував, що він не єврей. Та і «леді Ю» не поспішала розповідати про свого дідуся - старшого лейтенанта Абрама Капітельмана, який загинув у 1944 році від кулі бандерівців.

Самі ж брати, на будь-які питання журналістів щодо єврейського коріння відмовчуються, та і про відношення до фашизму і неофашизму говорять дуже обережно. Ба більше, публічно підтримують стосунки з «братами» по опозиції – «Свободівцями». Цікаво, як би товаришували Кличко чи Яценюк з Тягнибоком у часи Великої Вітчизняної, коли тодішні однодумці Тягнибока з ОУН-УПА догоджали гітлерівцям «єврейськими погромами»? Для Тягнибока ж лишається актуальною теза – «Україна - для українців» (він, так само допоки її приховує, удаючи демократа), а куди подітись «бідним євреям» Кличкам? Напевне, це питання не на часі для «друзів» – опозиціонерів, але рано чи пізно Віталію Кличку доведеться відповісти: хто він, і хто його друг. Не личить політику, а тим більше спортсмену, така невизначеність і мімікрія, продиктована бажанням усім сподобатись. Треба бути чесним хоча б перед самим собою.

за матеріалами Інтернету

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.