Патріотичне виховання чи полоскання мізків

24 вересня 2013, 12:18
Власник сторінки
журналист
0
81

Патріотичне виховання чи полоскання мізків

 Нещодавно побачене навіяло написання цієї публікації.

З кожним днем проявів насильства в суспільстві стає все більше. Дуже прикро спостерігати їх саме серед під росткового покоління. Досить часто в ЗМІ з’являються сюжети, які свідчать про нетерпиме ставлення дітей до свого оточення: жорстокі бійки, знущання, цькування тощо.

Проблема розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до свого оточення, дуже актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності.

Не останню роль у вихованні молоді відіграє їх становлення в дорослому житті. На даний час окремі політизовані структури стараються залучитися підтримкою якомога більшої кількості підлітків. А далі під виглядом національно-патріотичного виховання проводять так звані вишколи, де починаючи з теорії їх навчають воювати один з одним, ненавидіти людей тих чи інших поглядів чи віросповідання.

За даними Інституту соціальної та політичної психології, третина українських підлітків (34%) були жертвами цькування з боку однолітків, 43% – знущалися над однолітками хоча б раз у житті, а 13% – були організаторами. Дослідження показують, що агресія та залякування зустрічаються серед українських підлітків удвічі частіше, ніж у європейських країнах.

Тому виходить, що виховання наших нащадків в великій мірі характеризується нетерпимістю та насильством один до одного. Думаю, треба щось змінювати...



 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.