"Майже кожен березняківський двір планувалось забудувати"...

24 серпня 2013, 09:32
Власник сторінки
Екологія, комуналка, природопорушення
0
226
 Майже кожен березняківський двір планувалось забудувати ...

Депутат Київради Андрій Странніков заявив Екоблогу "Страна победившего Чернобыля", що він серед захисників Скверу на Серафимовича і непричетний до забудови.

Правдива історія така. Справді, свого часу я був засновником згаданої фірми. Але тоді, в далекому 2002 році, була зовсім інша ситуація. Березняківці можуть підтвердити: у ті часи на Березняках практично не існувало торговельної інфраструктури, мікрорайон та його мешканці потребували продуктових сучасних магазинів. На той час не було ні АТБ, ні «Фори», ні «Екомаркету», ні інших, які існують зараз. Тому створення продуктового супермаркету на Березняках було питанням нагальним і виправданим. Саме тому я погодився на те, щоб на цій ділянці було зведено відносно невелику споруду впритул до існуючої забудови, яка займала б не більше половини відведеної ділянки. Причому будівництво майже не передбачало видалення зелених насаджень, а лише їх пересадку. Іншу половину ділянки передбачалося повністю облагородити, інвестор мав її утримувати - встановлювати лавки, висаджувати дерева тощо. А для контролю за зобов’язаннями інвестора, мені й було запропоновано увійти до складу засновників, щоб мати вплив на забудовника.

 

Пройшли роки, на Березняках з’явилися продуктові супермаркети, і проблема забезпечення березняківців продуктами харчування була вирішена. Фактично ідея будівництва на Серафимовича була похована. Я вийшов зі складу засновників і відтоді нічого більше мене з цією фірмою не пов’язує. Наскільки мені відомо, так само вчинив і Валерій Іщенко, який на той час вже почав займатися політикою, балотуватися в депутати і тому втратив інтерес до бізнес-проектів.

Але зараз в інтернеті навмисно подають викривлену інформацію, стверджуючи, що я є засновником ТОВ «Тельбін ІВА». Це неправда. При цьому демонструють документи багаторічної давності і цим маніпулюють.

Причини тут дві:

 

Причина перша. Мені не можуть вибачити боротьби з забудовниками на інших скандальних будівництвах – на озері Тельбін, Дніпровській Набережній, 9, вул. Березняківській, 36 та ряді інших. За останні 10 років Березняки витримали справжню будівельну навалу. Я зібрав всю інформацію про всі плановані будівництва і зробив т.зв. «будівельну карту» нашого мікрорайону, подивившись на яку просто жах бере! Майже кожен березняківський двір планувалось забудувати і лише спільними зусиллями нам вдалось ці плани поламати. Ви собі можете уявити, скільки мільйонів недоотримали ті, хто планував тут розжитися? Саме тому задля помсти мене самого намагаються «зробити» забудовником, щоб продемонструвати – дивіться, мовляв, Странніков нічим не кращий. Але, як я вже казав, це неправда.

Причина друга. На Березняках вже фактично стартувала майбутня виборча компанія. За тоннами інформаційного бруду щодо мене й УДАРу «стирчать вуха» не лише березняківських забудовників, але й наших політичних опонентів. Адже люди, які поширюють цю інформацію, посилаються на документи періоду, коли ще не було партії «УДАР». Але є чіткі намагання прив’язати усі ці події саме до партії, хоч якимось чином її очорнити.

 

Водночас, проект будівництва на Серафимовича зазнав суттєвих змін – сьогодні забудова майже не передбачає збереження там зеленої зони. Тому я, як людина, громадський активіст і депутат Київради наразі є противником зазначеної забудови, підтримую мешканців в їх протестах, всіляко їм допомагаю – із перших днів перебуваю поруч  із мешканцями Березняків. Ще за 3 дні до подій 13 липня я звернувся до прокуратури з вимогою здійснити перевірку усієї дозвільної документації, що фактично зупинило будівництво. У перші два дні ціною неймовірних зусиль нам вдалося зупинити вирубку парку. Ці перші два дні були найважчі, бо забудовник планував дуже швидко і повністю знищити зелені насадження. 13 серпня я разом із березняківцями штурмував ворота забудовника і нам вдалось отримати переконливу перемогу - вигнати забудовника із нашого скверу. Але в будь-якій ситуації нас чекає дуже довга, затяжна юридична війна. Тому що жодне зі скандальних будівництв не було скасоване тільки за рахунок народних протестів. Саме тому 19 серпня відбулося перше судове засідання з приводу скасування рішення Київради про землевідведення та дозволу на виконання будівельних робіт. Я вступив третьою особою у справі на строні мешканців Березняків.


Андрій Странніков, депутат Київради

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.