Подорож до Таїланду за 580 тисяч гривень для столичних меблевиків

09 липня 2013, 10:48
Власник сторінки
0
144
Подорож до Таїланду за 580 тисяч гривень для столичних меблевиків

Порушення Податкового кодексу України виробниками елітної меблевої продукції

Нещодавно, під час планової виїзної перевірки фінансово-господарської діяльності фірми «М», що здійснювалась фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві в одному з центральних районів столиці, були виявлені порушення Податкового кодексу України. Керівництво підприємства, що займається виробництвом елітної меблевої продукції вирішило відпочити в Таїланді. Сума виявилась чималенька, аж 580 тисяч гривень за туристичні послуги, надані своїм працівникам. Щоб не платити з власної кишені, вирішили цю подорож сплатити з рахунків “рідного” підприємства, як службове відрядження для 70 фахівців компанії.

Жодного договору, який би підтверджував службово-господарський напрямок подорожі, керівництво перевіряючим не надало. Тож у свою чергу фахівці ГУ Міндоходів Києва виявили несплату податку на доходи фізичних осіб із зазначеної суми, яка не маючи службового обґрунтування рахується відповідно до Закону, як додаткове благо фізичним особам - працівникам підприємства.

За результатами перевірки загальна сума донарахувань склала 128 тисяч гривень, які надійшли до державної скарбниці в повному обсязі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.