Україна навчила мене любові до близьких

05 лютого 2013, 13:17
Власник сторінки
Журналіст
0
245

Яка різниця між "кохати" і "любити"? Чи можна кохати одночасно декількох? Чи існує любов до батьківщини, чи це зветься корінням...

Вірш Володимира Сосюри "Любіть Україну" звучить, як на мене, наче справжній гімн. Справді, я люблю Україну всім серцем. Мені шкода, коли хтось каже: "Я поїду за кордон. Тут на мене нічого путнього не чекає". Або: "тут все купується", "люди погані", "перспективи - нуль". Якби ці люди опинилися у Зімбабве чи в Нігері, де люди помирають від голоду або через відсутність кваліфікованої медичної допомоги, то рівень любові до України значно б зріс. 

Думаю, нам немає з чим порівнювати. Ось європейці подорожують світом - бачать америки, росії та висловлюють власну точку зору - "там добре, а там погано". А ми сидимо у чотирьох стінах і їздимо тільки на роботу та з роботи. А якщо відпочинок - то одне й те саме місце, та сама дача, той самий курорт. 

Тому якщо маєте час - вирушайте кудись. Для початку мандруйте Україною - поїдьте до Львова чи Харкова, до Чернігова чи Одеси. Спілкуйтеся з людьми. Ви побачите, що українці щирі та всміхнені. Що добрих людей багато, а культура того чи іншого регіону не зважаючи на економічні чи політичні негаразди, розвивається. 

А тепер звертаюся до тих, хто звик казати "нічого не зміниться". Особисто для вас, справді, "нічого не зміниться", але я та моя дружина вміємо помічати усмішки, добро людей і красу природи. І за це я вдячний своїм викладачам у житті - батькам, суспільству та Україні...
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.