Новини Урядового Контактного Центру

07 грудня 2012, 09:50
Власник сторінки
Журналист
0
212

УКРІНФОРМ повідомляє:

Як повідомили УКРІНФОРМу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру(Центр);, упродовж цього року на урядову телефонну «гарячу лінію» з питань роботи кредитних спілок надійшло понад 170 звернень з різних регіонів країни, переважно з Києва, Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської та Черкаської областей.

«Люди скаржилися на порушення умов депозитного договору, а саме — неповернення їм депозитних вкладів кредитними спілками. Найбільш актуальними є проблеми неповернення депозитних вкладів та виплата відсотків по вкладах наприкінці терміну дії договору (117 звернень). Надходять також звернення стосовно зміни відсоткової ставки по депозиту та продовження терміну дії договору без попередження та згоди на це вкладників», — зазначили у Центрі.

Такі звернення переважно надсилаються Урядовим контактним центром на розгляд та реагування до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Комісія надає запитувачам інформацію з порушених ними питань та рекомендації щодо подальших дій для їх вирішення.

Чимало заявників просять роз’яснити чинне законодавство з питань діяльності фінансових установ та державного регулювання цієї сфери. Так, житель м.Одеси звернувся з приводу надання роз’яснення щодо виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 р. № 580-р «План заходів щодо врегулювання проблемних питань кредитної кооперації». Нацкомфінпослуг надала заявникові вичерпну інформацію з урахуванням Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та спільної з Національним банком роботи над проектом Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування та розвитку національної системи кредитної кооперації.

Непоодинокими є випадки, коли заявники виявились клієнтами кредитних спілок, які не мають статусу фінансових установ.

Громадяни надають на урядову телефонну «гарячу лінію» свої пропозиції, що мають на меті удосконалити нормативну базу та унеможливити невиплати вкладникам кредитних спілок їхніх вкладів, а також посилити вплив держави на недобросовісні структури, які не мають статусу фінансових установ та здійснюють неякісне надання фінансових послуг. Зокрема, пенсіонерка з м.Києва запропонувала, щоб кредитні спілки та інші фінансові установи, які не повертають вкладені громадянами кошти, несли за це кримінальну відповідальність.

Загалом на урядову телефонну «гарячу лінію» з 12 до 18 жовтня 2012 року звернулося 8 882 заявники зі скаргами, заявами та пропозиціями.

Протягом зазначеного періоду від заявників також надійшли подяки. Зокрема, працівникам Ради міністрів АР Крим — за оперативне вирішення питання щодо незакриття лікарні у с.Віліному Бахчисарайського району автономії, директору та працівникам територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у м.Бахмачі Чернігівської області — за сумлінне виконання своїх обов’язків.

Урядова телефонна «гаряча лінія» працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п’ятницю з 8 до 21 години, у суботу — з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України — безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру- www.ukc.gov.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.