Відродження духовності українців та національних меншин.

21 січня 2013, 20:48
Власник сторінки
0
235

Піся проголошення соборності України та подолання радянське панування на території України. Наша держава почала стрімко розвиватися духовно. Як відомо в Радянському союзі пропагувався атеїзм.

Піся проголошення соборності України та подолання радянське панування на території України. Наша держава почала стрімко розвиватися духовно. Як відомо в Радянському союзі пропагувався атеїзм. І культу Бога не було. Також ми можемо сказати, що в незалежній Україні збільшилося віруючих майже на 25 % порівняно з кількістю віруючих в Радянському союзі.

З проголошенням незалежності з'явилося багато різних общин,почали реставруватися давно забуті церкви також на вулицях свого міста ми можемо побачити, що церкви також стали будувати. Культ духівництва спостерігається на кількості абітурієнтів до духовних семінарій.

Розширюється різноманітність сект та громад. Значно розширівся спектр конфесій,напрямім. Також активно в Україні розвиваються організації національних меншин. Це засвідчує той, факт, що для України характерна демократія. Адже вона не перешкоджає розвитку іншим духовним конфесіям. У сучасній Україні існує 17 тисяч релігійних громад. Більшість з них існує на легальній основі. Існують в нашій країні і небезпечні духовні організації які переслідуються законом. Це – "Біле Братство", "АУН- Сенкрікьон". З цими організаціями траплялося багато скандалів, коли люди віддавали останнє, що в них було на користь "Божої організації".

Але не можна сказати, що в духовному житті Україну спіткають лише перемоги та вдача. Так одним з найбільших розколів у православ'ї, яке в Україні поділено на три конфесії: Українська православна церква Московського патріархату, Українська церква Київського патріархату, Українська автокефальна церква. Роз'єднання ціх конфесій сіє розкол у православ'ї, що в наступному може призвести і до розколу і в іншій сфері.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: духовність,соборність,радянська влада,атеїзм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.