Голосіївським парком до музею Рильского

25 травня 2017, 11:30
Власник сторінки
Писатель. Журналист
0
248
Голосіївським парком до музею Рильского
тут жив М. Рильський

Музей Рильского - домашній затишок серед природи

Шлях до музею Максима Рильського веде повз прозорого озера по листяному парку вгору по сходах в атмосферу історичних подій. Всього 10 гривень за вхід (практично символічна плата за гостинність) і ти вже в гостях у письменника, депутата, та й просто дивовижної людини. 

І, хоча Максима Рильського вже немає в живих, там все переконує мене в тому, що господар тут є, але вийшов на час або його зараз просто немає вдома. Атмосфера затишку і впорядкування. У дворі є кілька зон для відпочинку - хочеш утаісь в тіні дерев, а бажаєш - засмагай на сонці. Двоповерховий будинок - у ньому кожна кімната призначена для тих чи інших дій.

Так, у вітальні стоїть старий, але ідеально налаштований рояль. Зараз на ньому грають ті, хто проводить тут творчі вечори. А одного разу за ним же спеціально для Рильського ковзав по клавішах і співав Козловський. В цілому, творчі та відомі особистості в цьому будинку - нерідкість. Свідчення тому - домашня бібліотека, де зібрані книги з автографами.

Уподобання Рильський віддавав класикам- як російським, там і українським, читав про рибалку та полювання. Полки бібліотеки заповнені енциклопедіями і словниками. Радянський письменник ґрунтовно займався перекладами улюблених творів на українську мову. А ще - визирав з вікна свого кабінету в сторону Києво-Печерської Лаври, чиї купола до сих пір видно і і милувався зеленню дерев.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: музей,поет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.