У Києві виступить львівський баритон Віктор Янковський

03 травня 2017, 23:18
Власник сторінки
Журналист
0
112
У Києві виступить львівський баритон Віктор Янковський
львівський баритон Віктор Янковський

5 травня о 19:00 у Мистецько-концертному центрі ім. Івана Козловського із програмою «Музика крізь століття» виступить львівський баритон Віктор Янковський.

5 травня о 19:00 у Мистецько-концертному центрі ім. Івана Козловського із програмою «Музика крізь століття» виступить львівський баритон Віктор Янковський.

В программу увійшли: куплети тореадора Ескамільо з опери Жоржа Бізе «Кармен», арія Дон  Жуана з опери Вольфганга Амадея Моцарта «Дон Жуан», арія Ренато з опери Джузеппе Верді «Бал-маскарад», арія Фігаро «Чоловіки, відкрийте очі» з опери Вольфганга Амадея Моцарта «Весілля Фігаро», старовинна пісня «Vittoria, Vittoria mio core», музика Джакомо Каріссімі та романси «Вчера мы встретились» (музика С. Рахманінова, слова Я. Полонського), «Ни слова, о друг мой» (музика П. Чайковського, слова А. Плєщєєва), «Туман» (музика Отторіно Респігі, слова Ади Негрі).

Також, прозвучить популярний романс «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», слова якого відомі кожному і в Україні, і далеко за її межами. Цей твір був однією з музичних візитівок України. Рік його появи – 1956. Саме тоді композитор Анатолій Кос-Анатольський написав музику до однойменного вірша Івана Франка - одного з найяскравіших митців в українській історії, який сягнув найвищих вершин української та світової культури і науки. В той рік святкували 100-річчя від дня народження поета. Ніхто не міг передбачити, що романс стане таким популярним. Згодом до свого репертуару його включили Микола Кондратюк, Дмитро Гнатюк та інші співаки.

Справжнім сюрпризом для гостей стане виконання Віктором найстарішої української народної побутової пісні «Дунаю, Дунаю, чому смутен течеш?», яка прозвучить в обробці Ігоря Федоровича Кушплера.

«Дунаю, Дунаю, чому смутен течеш?» — українська народна пісня, вважається найстарішим відомим з літератури текстом української народної пісні. Твір є найдавнішим зразком живої народної мови й зразком найстарішої власне української книжної епічної поезії. Баладний вірш-пісню «Дунаю, Дунаю, чому смутен течеш?» було віднайдено в рукописній граматиці 1571 року, яку готував до друку видатний чеський вчений і культурно-освітній діяч XVI століття Ян Благослав.

Молодий талановитий співак Віктор Янковський дотримується головного принципу школи Олени Муравйової «жодної ноти без почуття, без змісту» та черпає натхнення з праць таких видатних співаків, як Д. Гнатюк, І. Козловський, К. Сятецький, П. Ончул, Д. Хворостовський, Ю. Мазурок, Т. Гоббі, М. Каллас, Л. Паваротті та Е. Карузо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.