Гойдалки УПЦ МП

12 квітня 2017, 13:50
Власник сторінки
Журналист
0
504
Гойдалки УПЦ МП

Як Москва провокує Україну руками Румунії

           При етнічному різномаїтті в Україні відсутні міжрелігійні чвари, і це серйозна і позитивна заслуга країни. Представники різних національностей і народностей сповідують різні релігії, проживаючи на одній території. Взяти до уваги Чернівецьку область, в якій більшість населення є етнічними румунами та використовує румунську мову. В православних громадах УПЦ МП також  проповідують на румунській - і це нормально. Піднімали питання щодо створення Румунської православної церкви (РумПЦ) у Чернівцях але Московський патріархат, який вважає Україну своєю юрисдикцією, завжди болісно реагував на будь-які спроби з боку РумПЦ розширити свій вплив на території, що знаходяться в підпорядкуванні Російської православної церкви, так як РПЦ хвора думкою контролювати і бути єдиною. Цьому свідчать факти неодноразових конфліктів двох церков між Москвою і Бухарестом. Тобто, зрозуміло, що Росія не налаштована на релігійні відносини з іншими країнами і вороже ставиться до цього, що не скажеш про Україну, так як УПЦ МП не раз зверталася за підтримкою до Москви, щоб приструнити румунських священнослужителів, які полюбляють заїжджати без узгодження з «канонічною церквою» в Чернівецьку або Одеську області.

            Все ніби зрозуміло, але не все так просто. Останнім часом про такі конфлікти стало не чути і все залишилося як і раніше! Так у чому ж справа?

        А справа в тому, що за останні 3 роки для РПЦ першочерговою справою є розгойдати український “державний човен” будь яким шляхом. Так, як Україна в найближчому майбутньому залишається під юрисдикцією РПЦ чисто номінально, і на її територію вже не будуть вільно їздити московський патріарх і його єпископи. Тому вони прийняли рішення зняти бар'єри на шляху представників РумПЦ, та мають на меті розгорнути сепаратиські настрої на території України, та натякають, що Києву потрібно уважно спостерігати за ситуацією в усіх регіонах, щоб не зіткнутися з новою проблемою. Адже сепаратизм раптом не з'являється.


Детальніше на сайті http://zrada.today/node/3479

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Россия,Украина,война,религия,УПЦ МП,УПЦ КП,Церква,провокации,Українська Православна Церква
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.