В Національний опереті відзначили 25 років дипломатичних відносин України -Литви

22 березня 2017, 16:44
Власник сторінки
0
25
В Національний опереті відзначили 25 років дипломатичних відносин України -Литви

В Національний опереті відбувся Гала-концерт, при підтримці Посольства Литовської Республіки в Україні. Захід був присвячений 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною і Литвою.

Концерт розпочався з привітання  Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса. «Відновлення незалежності і подальший розвиток Литви стали можливими завдяки солідарності литовців. Україна та Литва були завжди близькими духовно і ми відчуваємо солідарність українців! Зараз Ви боретеся за свою свободу і краще життя. Я переконаний: цей концерт – яскравий приклад солідарності, яка приносить свої плоди, і ми хочемо продовжити ці традиції», — звернувся до присутніх М.Януконіс. До привітань також приєдналися генеральний директор-художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський, перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко та керівник Каунаського державного музичного театру Беньямінас Жялвіс.

Цього вечора глядачі Національної оперети мали можливість насолоджуватися чарівними звуками музики, яку давно знають і люблять у всьому світі, розмаїттям голосів артистів та відомими балетними постановками.
Видовищний «Grand Can-Can», антракт до 4 дії з опери Ж.Бізе «Кармен», «Адажіо», «Танго «Прощай, Ноніно» — всі ці номери отримали  бурхливі оплески. Впродовж концерту артисти Національної оперети та гості з Литви також виконували арії із відомих оперет, опер та мюзиклів – І.Левенець заспівав арію Октавіо з оперети Ф.Легара «Джудітта», а прима Каунаського музичного театру   Г.Печкіте – арію Далі з опери Б.Дваріонаса «Даля».  Особливою увагою та аплодисментами  публіка зустріла Яронімаса Мілюса з композицією «Still loving you». Цей молодий соліст ще у 2013-му році підтримував українців на Майдані. Він має потужний голос, що дозволяє йому виконувати різноманітні музичні твори — від року до оперети і мюзиклу.
У концертній програмі звучали також твори, які вже встигли завоювати симпатії у театралів та нові прем’єри номерів, які публіка оцінила дуже схвально. Зокрема, у залі лунала «Зіронька», «Пісня Йолан»  (з опери Г.Майбороди «Милана»), «Червона калина» (з мюзиклу І.Поклада «Різдвяна ніч»), «Вулиця легкого життя» (з мюзиклу  Ч.Страуза «Енні»), «Хтось, схожий на тебе» (з мюзиклу Ф.Вайлдхорна) та інші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.