«Живописна оперета» Ярослава Стеценка

14 листопада 2016, 16:07
Власник сторінки
духовный рост
0
18
«Живописна оперета»  Ярослава Стеценка

Якщо ви давно не були в київській опереті, та шукаєте слушної нагоди – краще ніж зараз моменту не знайти!

По-перше, у листопаді  та грудні  там дуже цікава програма, вінцем якої є прем’єрний показ вистави «Графиня Маріца». По-друге, родзинкою арт-фойє театру у цей період буде виставка картин молодого, але вже знаного художника Ярослава Стеценка, яка працюватиме до 11 грудня.

Відео репортаж з відкриття 

Ідея театральних вернісажів сама по собі не нова, але в нашому випадку картини Ярослава Стеценка немов створені для оперети.

І дуже показово,  що Богдан Струтинський, художній керівних театру оперети, завжди відкритий до мистецьких експериментів, та постійно шукає нові ідеї для залучення публіки, для ствердження його театру як справжнього храму мистецтв.

З художнім керівником Київського Національного театру оперети Богданом Струтинським

Отже, всі, хто в цей час обере для себе будь-яку виставу, на додаток отримає ще й яскраву і захоплюючу експозицію робіт талановитого українського майстра, який підписує свої картини просто - «Ярослав».

З братом Олексієм, який за сумісництвом виступає продюсером Ярослава

«Лаконічним образотворчими засобами він прагне відкрити завісу свого спектаклю і запросити в нього співбесідника. Так виникає діалог, отой діалог, якого чекають шанувальники оперети, який бере в полон з перших акордів музики та появи акторів на сцені», - пише про виставку Ярослава мистецтвознавець  Валентина Єфремова.

І дійсно, складається враження, що персонажі його творів нібито зійшли зі сцени, або сторінок опереточних лібрето.

Театральна публіка із великим захопленням сприйняла живопис Ярослава Стеценка

Перед початком спектаклю, або під час антракту, публіка  неквапливо гуляє у фойє і з надзвичайною цікавістю роздивляється представлені там картини, охоче фотографується на тлі авторських витворів. На диво, можна легко, лише трохи увімкнувши фантазію, знайти в образах з картин схожість з живими сценічними персонажами. Особливо близька за духом до робіт Ярослава нова прем`єрна оперета «Графиня Маріца», герої якої немов писані у майстерні художника.

На вернісажі Ярослав Стеценко охоче підписував буклети та роздавав автографи усім бажаючим

Тільки-но люди бачать дотепні фігури, що завмерли на полотні, аж от вони оживають на сцені, співають, танцюють, а потім знову застигають  із незворушним, трохи замріяним виразом обличчя на картинах в фойє…

Взагалі, синтез живопису з живою театральною постановкою проявляється на вернісажі Ярослава надзвичайно виразно. Виникає стійке враження,  що автор міг би створити та поставити власну оперету з цікавим, непередбачуваним сюжетом, характерними типажами і яскравими костюмами - це неодмінно стало б справжнім мистецьким явищем…

Хто знає, як воно буде, але дозволимо собі трохи розкрити таємницю найближчого майбутнього: на кінець грудня Ярослав готує свою третю персональну виставку у київській галереї «Митець», де будуть представлені абсолютно нові, ще ніким не бачені роботи. Будуть нові жанри й нове виконання, буде надзвичайно цікаво й несподівано! Слідкуйте за анонсами!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: опера,сучасне мистецтво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.