Кармічний спадок: що посієш - те й пожнеш!

07 січня 2016, 23:38
Власник сторінки
Правозахисник
0
125
Ганна Гончаренко

В Україні за рік видали усього 21 тисячу книжок – дослідження

Нещодавно Чеський лінгвіст і письменник Якуб Меріан у своєму блозі опублікував мапу, яка ілюструє кількість виданих книг у Європі на мільйон населення за рік.  Дані збирав за 2012-2014 . За даними Якуба в Україні видавництва випускають на рік лише 470 книг на 1 мільйон населення. 

Лінгвіст відмічає, що  Білорусь видає майже втричі більше книжок на мільйон населення, ніж Україна та відзначає, що з  усіх країн, де вдалося знайти дані, Україна має найнижчий показник по кількості книг з урахуванням на кількість населення. Але то і не дивно оскільки, корупція серед чиновників Держкомтелерадіо України як основного правового суб’єкту в галузі вітчизняного  книговидання та книго розповсюдження зашкалює. Неефективність функціонування бібліотечної справи говорить про нагальну потребу оновлення бібліотечного фонду. Станом на сьогодні 90 % бібліотечного фонду нашої держави займає нікому не потрібна радянсько-комуністична література. Бібліотеки майже не роблять державних замовлень. 

Відсутність дієвих заходів щодо популяризації вітчизняної книговидавничої продукції, читання, в тому числі і закордоном призводить до того, що видавці самотужки намагаються виходити на Європейський ринок!

Насамкінець і висновок є очевидним сам по собі.Допоки буде слабке гуманітарне підґрунтя в нашій державі доти у нас виховуватимуться не громадяни з українською національною свідомістю, а населення яке асоціює себе з іншими державами! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: корупция,Україна,Нацрада з питань телебачення і радіомовлення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.