Музично-поетична зброя України

20 листопада 2014, 09:48
Власник сторінки
0
19

У багатьох бібліотеках, музеях, інших закладах Києва – без особливого розголосу відбуваються мистецькі акції патріотичної тематики, що носять благодійний характер, спонукають до співпереживання, підтр

18 листопада в Музеї української пропаганди відбулась прес-конференція на тему «Поезія та авторська пісня – в підтримку української армії».

У цей складний військовий час, сповнений волонтерськими ініціативами і благодійницькими намірами, у багатьох бібліотеках, музеях, інших закладах Києва – без особливого розголосу відбуваються мистецькі акції патріотичної тематики, що носять благодійний характер, спонукають до співпереживання, підтримки.

Про деякі патріотичні музично-поетичні проекти під час зустрічі розповідали гості Музею української пропаганди.

В’ячеслав Купрієнко – лауреат міжнародних конкурсів авторської пісні, уродженець Алчевська, учасник війни в Афганістані – розповів про благодійний проект «Непереможні», який він організовує спільно з київською поетесою Тетяною Яровициною. Музично-поетичний проект «Непереможні» з успіхом відбувся уже вп’яте, зібравши на лікування тяжко-поранених бійців понад 30 тис. грн.

Також В’ячеслав Купрієнко розповів про свої поїздки на Донбас, спілкування та концерти підтримки для бійців АТО та місцевих жителів.

Антоніна Спірідончева – київська поетеса, представила концептуально інший проект –музично-поетичну зустріч «Шануймо минуле, не втратьмо майбутнє!», який відбудеться у Національному музеї Тараса Шевченка за участі поетів та виконавців авторської пісні Конгресу літераторів України та Літературного клубу «Київ ПОЕТажний». Організатори заходу пропонують розширити звичні рамки патріотичних музично-поетичних зустрічей, в яких здебільшого звучать твори на «гарячу» тему (Майдан і АТО), і представити поетичні і музичні твори про різні періоди та знакові події в історії України від найдавніших часів до сучасності. За словами Антоніни Спірідончевої, у молодих поетів мало творів на історичну тематику, тож оголошення теми заходу стало ще й стимулом до створення нових поезій та пісень з поглядом у минуле і поповнення ними скарбниці сучасної української літератури.  

У програмі зустрічі заявлено понад 20 учасників – поетів та виконавців пісень. Крім того, буде показано три фільми: «Мій Шевченко», «Єсть на світі доля» та «Либідь», а також впродовж заходу діятиме етнографічна виставка Ольги Угнівенко «Ляльки-музики» і благодійна книжкова ятка, виручені кошти якої будуть спрямовані на лікування тяжко-поранених.

Крім творів загально-історичної спрямованості, на зустрічі буде представлена «кримська тема».

Алла Мігай – українська телеведуча, казкарка, композитор і співачка, Заслужений діяч мистецтв України – розповіла про свій досвід виступів у Криму під час революції гідності, про різку зміну у ставленні слухачів до україномовних виконавців з материкової України. Також вона розповіла про фільми «Мій Шевченко» та «Єсть на світі доля», відзняті в Криму у 2014 році кримською режисеркою, які будуть показані під час музично-поетичної зустрічі в Музеї Шевченка «Шануймо минуле, не втратьмо майбутнє!» Алла Мігай є учасником та режисером-постановником цього заходу.

Музично-поетична зброя України

Учасники прес-конференції також поділились із присутніми своїми творами.

Музично-поетична зустріч відбудеться 30 листопада о 14.00 в Національному музеї Тараса Шевченка (б-р Шевченка, 12). Вхід вільний.

Прес-служба Музею Української пропаганди

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.