ЛЕДІ З ЧОТИРЬОХ ЧОЛОВІКІВ

05 листопада 2014, 10:51
Власник сторінки
журналіст
0
42
ЛЕДІ З ЧОТИРЬОХ ЧОЛОВІКІВ

Нові підкорювачі української рок-сцени

Словами її композицій обписані стіни львівського Дому легенд, у Тернополі рядки її пісень викарбовано на деревах парку Шевченка, а у плеєрах киян та білоцерківців часто звучать її мотиви. Перша Леді, котра має чотири потужні зброї: вокаліста Олександра, гітариста Володимира, барабанщика Миколу та бас-гітариста Олексія уособлює в собі білоцерківський гурт Леді Арлет. Молодий колектив, котрий не так давно розпочав свій шлях, вже встиг завоювати прихильність багатьох українців. За останній рік, хлопці "відстрибали" понад 10 концертів, випустили в світ якісної музики два сингли, а наразі "пріють" над записом альбому. Про насичене життя гурту "Копейка" дізналась у фронтмена Леді Арлет Олександра Коломійця.

- Багатьох слухачів цікавить чому гурт називається Леді Арлет. Відкриєте таємницю історії створення та назви гурту?
- Гурт був створений у 2009 році. З того часу склад команди змінювався багато разів, пробували виступати, записувати пісні, однак повного функціонування гурту як такого не було. Повноцінно почали працювати лише у минуломи році. Але назву, яку ми обрали ще на початку створення гурту вирішили залишити. Коли молода команда має перший раз вийти на сцену, їх одразу запитують: "Як ви називаєтесь?" А ніхто ще не знає назву. Організатори кажуть: "У вас є два дні для створення назви, бо треба афіші друкувати" І тут у музикантів починається своєрідна нарада, де кожен пропонує свою назву, яку він вигадав. Ми вирішили зупинитись на пропозиції клавішника, котрий тоді з нами грав. Тому що чи кого означає ця назва точно сказати не можу. Звісно, можна було б придумати якусь геніальну історію, чому ми так назвались, але не бачу сенсу це робити і спекулювати цим. 
- Чим наразі займається гурт?
- Зараз записуємо альбом на столичній студії звукозапису FDR. Він буде складатись з 11 пісень. Вісім з них вже записали, залишилось лише три. Видали два сингли, які були в ротації на декількох українських радіостанціях. Часто виступаємо на різноманітних фестивалях, у рок- та арт-клубах. 
- Які виступи запам'ятались найбільше? І чим саме?
- Поки найбільше у нашій пам'яті закарбувались виступ, мабуть перед мільйонною аудиторією на майдані Незалежності у Києві, і цього літа на столичному фестивалі пива. На майдані була найбільша наша аудиторія, а на пивному фестивалі - найбільша сцена. Також запам'ятався виступ на цьогорічному львівському фестивалі акустичної музики. Львів дуже гарне місто, між іншим... (хоча не на диктофон, фронтмен зізнався, що його дещо налякала львівська мережа алкомаркетів)
- З якими проблемами зіштовхується гурт?
- (задумався) Порвані струни, то вже, напевно, не проблема, з цього ми вже навчились викручуватись. Проблеми трапляються постійно. Коли записуємо пісні, коли хочемо, щоб більше людей могли оцінити нашу творчість, а радіостанції, наприклад, не хочуть брати пісню в ротацію, бо їм не подобається - це вже проблема. У багатьох речах є якісь перешкоди. Але я думаю, що у будь-якому разі треба робити те, що у тебе виходить і те, що подобається, а далі, то вже як карта ляже, як планети стануть. 
- Як налаштовуєте себе на потрібну хвилю та які почуття переважають перед виступом? 
- На мою думку, коли музикант виходить на сцену і взагалі ні про що не переймається, то йому, мабуть, краще не виступати. Бо йому абсолютно все рівно що і як він доносить до слухача. А нам це дуже важливо, тому звісно дуже хвилюємось перед кожним концертом, не залежно від того, на якій сцені і перед якою аудиторією виступаємо. Намагаємось перебороти страхи та хвилювання.
- Кого з музикантів сучасної сцени гурт Леді Арлет може вважати натхненником?
- Особисто я маю топ-5 гуртів, які мені подобаються, тому у нашій музиці можуть бути присутні якісь елементи, наближені до їхньої творчості. Адже коли ти слухаєш щось, то на підсвідомоу рівні можеш повторювати якісь фішки і вплітати їх у канву своєї творчості. Такі гурти, як Nirvana, Kasabian, 30 seconds to Mars, Red Hot Chili Peppers, Queen, співачка Земфира дуже надихають і залишають свій своєрідний відбиток на нашій творчості. І у моєму вокалі також можуть бути присутні якісь елементи співу інших музиканів, бо коли співаю їхні пісні, то певні вдалі "прийоми" залишаються. 
- Пісні Леді Арлет народжуються з мелодії чи зі слів?
- Кожного разу процес народження композиції відбувається по-різному. Може просто прийти в голову якась одна фраза, я її запам'ятав, прийшов додому, записав і почала далі народжуватись пісня, яку я одразу намагаюсь зіграти на гітарі і заспівати. Або можу просто придумати якісь музичні елементи, а потім зверху написати текст. Але найкраще твориться пісня, коли я сиджу і просто щось граю на гітарі, буквально за 10 хвилин народжується щось нове... Тут правил немає, головне, щоб до пісні лежала душа і було натхнення.
- Чого найбільше прагне гурт?
- У будь-якому випадку ми будемо працювати над нашою творчістю і для нас дуже важливо займатись улюбленою справою життя. Тому тут усе логічно... Хочеться по максимуму досягти успіху. Та творчість, над якою працює гурт є чесною. Ми вкладаємо у нашу роботу багато сил та енергії і хочемо, щоб на ці дії з нашої сторони, була позитивна відповідь від слухачів. Хочемо грати для повних залів і щоб ми разом зі слухачами кайфували від наших виступів та музики.
- Серед композицій Леді Арлет є пісня "Я твій стриптиз". Що саме ви хотіли сказати цими словами?
- Я спочатку написав цю пісню, а вже потім зрозумів, що саме я написав. Фраза "я твій стриптиз" означає, що я перед тобою відкритий. Як порівняння, коли людина танцює стриптиз - вона повністю відкрита перед усіма глядачами. Нічого поганого я не хотів цим сказати... Хоча кожна пісня для кожної людини означає щось своє.
- Чи є у планах гурту вирватись з "ледіарлетівською" творчістю за кордон?
- Думаю, трохи пізніше із задоволенням поїхали б виступити у Польщі. Нас позитивно сприймають тамтешні слухачі. Навіть одна з польських радіостанцій взяла в ротацію нашу пісню "На картах світу". Тому будемо намагатись підкорювати не тільки українських слухачів.

Записала Вікторія Гайдук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.